En vecka med Merdrivkraft.se 2010-10-31 - 13:07:32



Så har denna Vecka gått till ända, Men innan sammanfattningen av denna veckan kommer skall jag bara berätta om gårdagens bravader!

Sushilunchen med pappa var riktigt nice och det var ju första gången han åt sushi och han gilla det skarpt! Som sagt så blir bara sushi godare och godare så nästa gång han smakar det är det ännu bättre! Efter sushin gick jag o johan runt och köpade lite, men hittade direkt speciellt.

Träningspass igår blev det för mig igår, lite axelträning med matte! Medan johan hade vilodag. På kvällen stack vi iväg till bunkeflodstrand med ett par kamrater för att ha lite chill hemmafest! Trevligt!

Denna veckan har ni fått veta lite mer om hur man tränar en av mina favoritmuskler, triceps i Veckans muskel-Triceps. Muskeln som gör att din arm sticker ut från mängden! Vi har även rekommenderat Smartshaken i Merdrivkraft.se rekommenderar och vi har fått flera kommentarer om produkten och en har redan införskattat sig denna underbara produkt!

Ni har fått möta Veckans profil - Carina. Som nog är en av de driftigaste profilerna som vi haft och vi här på merdrivkraft.se önskar henne lycka till i alla hennes framtida mål. Och på tal om mål, ni har väl inte missat Ett hälsosammare jag - tips 6. Vikten av att planera sin träning har en oehört stor vikt i strävan för att lyckas.

Se nu till att vila upp er idag, som jag ska göra, för imorgon börjar en ny träningsvecka och nya mål!

Stay positive




3 kommentarer

En lyckad kväll 2010-10-30 - 12:43:46

För att berätta lite om gårdagens ost och kex kväll så kan jag väll säga att jag tycker det var godare än vad jag hade förväntat mig. Med sju olika ostar och ett antal lika kex var det riktigt trevligt trots att det luktade illa. På bilden nedan kan ni se hur det såg ut.


Jag och Martin gick all in och gjorde det mysigare än vad det någonsin varit här hemma för våra gäster.


Som ni ser hade vi till och med en duk på bordet.


Om ett tag skall jag ner till stan och träffa Martin som käkar sushi med sin far. Vi skall gå runt på stan och se vad vi kan hitta för kul.

Senare blir det förstår träning. Martin skall köra mage bland annat och jag skall springa för fjärde dagen i rad eftersom jag fortfarande har någon typ av överansträngning i axlarna.

Stay cool


5 kommentarer

Ost med kex! 2010-10-29 - 13:57:06

Ikväll har jag och johan bjudit in en antal nära och kära som skall få dela kvällen och kvällens njutningar med oss. Ikväll blir det ost och kex för hela slanten. Vi har köpt 7 olika ostar och ett helt gäng olika kex!, vindruvor och grejs! Kommer nog bli en riktigt bra kväll!

Men innan detta kommer ske skall jag och johan till gymmet såklart. Idag blir det benpass för mig och johan skall köra rehab!
Vi ska snart dra och träna, så vi sitter och dunkar lite Stamp on the ground - italobrothers! Riktigt grym låt när man spelar den aaassshögt. Lyssna.




Stay beautiful

5 kommentarer

Innan träningen 2010-10-28 - 15:20:19

Idag är det torsdag om ni inte visste det och det innebär armträning för Martin och vanligtvis bröst för mig. Dock är jag som sagt skadad och det kommer bli mer blodcirkulationsträning och springande för min del. Inte så kul men tappar liksom lusten med allt när jag inte kan träna för fullt. Jag hoppas dock det kommer vara bättre nästa vecka.
Om ca 40 minuter är det dags för den efterlängtade företräningen- gröten som gör att vi orkar så mycket.
Till alla er som träna ( vill tro att alla som läser gör det) kör hårt idag så kan vi alla ta det lugnt i kväll med gott samvete.
Stay sweet


4 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 6 2010-10-27 - 20:24:09



Hur långt har ni kommit genom att läsa och tillämpa ett hälsosammare jags tips? Har ni insett hur onyttiga ni är?
Att sätta upp mål och ha något att sträva efter har vi redan gått igenom men vi ska bygga vidare på detta målet.

Hur gör man för att uppnå ett mål? Man planerar. Vad ska jag ta mig till, och hur. Idag skall vi titta på vikten att planera ditt träningsprogram. Genom att planera ditt träningsprogram, vecka till vecka, får du struktur och rutin att komma närmare ditt mål.

Om du jämför med när du sitter och pluggar, då har du en plan, vad ska jag lära, till när? Samma fördelar ger ett träningsschema dig. Du vet exakt vad du ska göra när du kommer till gymmet, du lär dig då effektivitera din gymtid och har tid för annat. Du kan planera de muskler som du vill prioitera och slipper stapla runt på gymmet och inte riktigt kunna bestämma sig för vilken övning du ska utföra.

Planera ditt träningsprogram, effektivisera, uppnå ditt mål, bli lycklig.

Har ni missat de föregående tipset? Klicka här

Stay organized





2 kommentarer

Finns det något tråkigare 2010-10-27 - 10:18:55

Ännu en morgon med värk i axeln. Visst är rehab träning det tråkigaste som finns. När träningen går som bäst och det känns så bra att ha börjat träna igen efter min diskbuktning, då går man och får en överansträngning/skada i axeln. Så för min del handlar träningen just nu bara om att få lite genomblödning i axeln. Idag skall vi dock springa en stund för det är bra att träna hjärta och lungor.
För övrigt skall frisör Johan klippa Martin nu på morgonen. Med saxar vassa som ninja-svärd (hårtrimer) skall jag fixa hans frilla.

Ha en bra dag!

Stay working


1 kommentarer

Veckans muskel - Triceps 2010-10-26 - 20:52:40

 

Bra triceps



 

 

Dålig triceps



Trumvirvel...........! Merdrivkraft.se presenterar Veckans muskel -  Triceps! Denna underbara, muskulösa utbuktning på undersidan armen är en skönhet som slår det mesta!

Vad är det som gör triceps så grym?
Denna fantastiska muskel är anledningen till varför tjejer gillar armar. Triceps brachii (Det latinska namnet!) är muskeln som gör att din arm ser grov ut och anledningen att tjejerna vill tafsa på din arm.

Triceps vars nobla smeknamn är den trehövdade muskeln på överarmens baksida ser till så armen kan räta ut sig och är biceps brachiis motverkande muskelgrupp.

Jag är själv ett riktigt stort fan av tricepsträning och tänkte rekommendera några övningar som kan få fart på er triceps:

Pushdowns - Pushdowns är enligt mig en av mina basövningar till triceps och du kan antingen välja att köra med stång eller rep för lite olika träning. Det bästa är att ni känner efter själv. Att tänka på är utförandet och ett strikt sådant ger dig en riktigt fin triceps.
Liggande tricepspress - Vid rätt utförande kan denna övning ge mycket bra kontakt i triceps. Tänk på att hålla armbågarna och axlarna stilla och lyfta med triceps.
Hantelsträck bakom nacken - Hantel eller med stång, detta är en skön övningar som jag brukar avsluta med!

Tänk på att vid bänkpress och armhävningar tränas triceps sekundärt så träning av triceps bör inte ske dagen innan eller efter ett bröstpass.

Stay big!



2 kommentarer

Burgare! 2010-10-26 - 07:38:50

Godmorgon läsarna!

Igår betade jag av ett grymt rygg,baksidaaxlar och mage medan Johan har gått och fått ont i axeln så han körde sjukt lätt för att få blodcirkulation.

Självklart var maten innan passet vår ökända fullkornshavregrynsgröt med kakao och banan choklad proteinpulver. Standard, asgott! Men det som var speciellt igår var det jag och johan kokade ihop!

Blandade ihop egna hamburgare av finaste nötfärs! Blanda nötfärs med lök, kryddor och lite mjöl. Forma burgare och stek!

Ja det är rätt! det är dressing på hamburgarna! Oroa er inte, en noga utvald lätt dressing!

Annars är det bara gurka, tomat, lök, sallad, keso och lite ketchup!


Stay well!


6 kommentarer

Veckans profil - Carina 2010-10-25 - 17:46:12

 

 


Som ni alla måste ha väntat på denna dag då vi avslöjar den nya veckans profil! Vi har varje vecka nya inspirerande profiler och det är inte lätt att platsa här hur som helst.

 

Jag vill nu med stolthet presentera veckans profil Carina! Hon är en riktigt härlig och glad tjej vars träningsglädje jag avundas. Med sin personliga tränare har hon satt upp ett mål som får många att häpna, att gå ner 20 kg på 20 veckor. Jag tror alla som testat gå ner i vikt inser att detta inte är en enkel bedrift.


Att göra detta innebär inte att man tränar 1-2 gånger i veckan och kanske skippar godiset någon dag. Det krävs dedikation, hårt slit och ett psyke utöver det vanliga. Man måste ändra hela sin livsstil.


För att ni lättare skall förstå förutsättningarna och omständigheterna skall jag dra en kort bakgrund. Carina vägde år 2005 100kg på sina 1,78 centimetrar. Orsaken till detta låg i dåliga matvanor mycket festande och fylle mat. Enligt henne själv fanns inte ordet Hälsa i hennes ordförråd.


 

 

Här kan ni se Carinas framsteg

 

För att göra en lång historia kort fick Carina en uppenbarelse en dag i augusti på solstolen och bestämmde sig därefter att förändra sitt liv. Hon tappade fort vikt ( säkert tack vare sin kämparglöd) men möttes dock av motgångar vid jobb byte och andra faktorer. Nu har hon satt upp ett tydligt mål att nå som vi beskrev ovan.


Jag är säker på att denna glada tjej kan motivera många och ni kan följa hennes kämpande och framsteg på hennes blogg.


Lär er av den här tjejen för här är det inte bara snack utan det är mycket verkstad!

 


Stay Inspired

2 kommentarer

Merdrivkraft.se rekomenderar 2010-10-25 - 09:43:10

God morgon! Vi vill nu såhär på den nya veckan starta med att rekommendera saken som när den uppfanns var lika revolutionerande som dynamiten. Så som dynamit ändrade sättet att spränga berg kommer denna produkt att ändra dina förutsättningar. Mer drivkraft.se rekommenderar stolt SMARTSHAKE- för smarta gymare!

Denna smarta produkt gör det möjligt att ta med tex. protein i shaken men inte blanda det förrän efter träningen vilket innebär att du kan dricka vatten ur den när du tränar. Som ni ser på bilderna kan flera olika pulver tas med vid behov och man slipper dumma burkar som man lätt glömmer.



Stay Smart!

2 kommentarer

En vecka med Merdrivkraft.se 2010-10-24 - 20:07:45



En nu vecka går till ända och om ni har gjort allt rätt efter våra inlägg borde ni nu känna er sjukt hälsosamma! Jag känner mig hälsosam! Johan känner sig Hälsosam.

Någon som känner sig riktigt hälsosam är denna veckans profil som ni fått bekanta er med. Jakob, Som jag förstår det så köttar han fortfarande på med sina armhävningar och som ni vet, vill ni vara veckans profil får ni ta och kommentera något inlägg och berätta varför ni vill vara det, vad ni gör som är så motiverande för andra att höra, etc. Nästa veckas Veckans profil är redan utsedd och imorgon får ni se vem! Spännande va?

Något annat som kan göra er hälsosamma är vår återkommande serie Ett hälsosammare jag - Tips 5 och denna veckan är det fokus på fibrer! Varför man skall äta dem och vad man kan äta.

Ni har fått en guide till hur man kan få bättre vader i inlägget Veckans muskel - Vaderna. Läs det och imponera!

Om ni har svårt att hitta motivation till att dra er till gymmet eller ut och röra på er kanske följade inlägg kan göra så ni hittar drivkraften. Därför borde alla träna.

Nästa vecka kommer det såklart bjudas på mer nyttiga inlägg så stanna kvar, lägg merdrivkraft.se som er startsida!

Stay Alive



2 kommentarer

Lördagsmys och gråa Söndag 2010-10-24 - 12:29:11


Efter ett grymt gympass med matte igår så var det middag hos min mamma och nedan kommer lite bilder från maten. Kyckling och potatis, brysselkål och sås. Självklart tog jag ingen sås och endaste lite potatis men extra mycket kyckling! Det var asnice!




När jag anlände till mamma låg där ett paket på min plats! Alltid kul med presenter!

Hon hade läst i bloggen att jag snodde Johans filt så hon hade gått och köpt en egen stor filt till mig! Tackar!



Efter maten stack jag vidare för att träffa lite polare, vi kollade såklart på stora killar som bygger muskler hela natten!

Idag är det söndag, fortfarande grått och trist, men det rör mig inte så mycket. När man redan insett och accepterat att vintern är påväg är det lugnt, eller vad säger ni?

Nu undrar ni antagligen, öhh vad ska Martin göra idag (Antagligen träna!)?!
Nej detta är min välförtjänta vilodag! och jag ska bara ta det lugnt och njuta av söndagen, sen blir det lite film med grannarna StorHenke och StorRobin antagligen!

Stay Happy!






7 kommentarer

En regnig morgon 2010-10-23 - 10:43:50

Regnar det hos er med? Jag tycker att det nästan alltid regnar i Göteborg den här tiden på året. Det som suger ännu hårdare är att det inte blir någon träning för mig på hela helgen. Hoppas ni har överseende med det.

Jag hoppas ni och Martin tränar desto mer! Så att ni inte lutar er tillbaka bara för att jag gör det denna helg.

Ni åt väll inte för mycket fredagsmys igår för vi har ju försökt få er att välja nyttigare alternativ. så känner ni er träffade så stick ut och spring eller gå till gymet.

Ha en bra dag!


6 kommentarer

Johan har flytt 2010-10-22 - 19:38:29

Johan har flytt norråt som den norrlänning han är ( Allt över skåne är norrland, eller hur?). Ensam hemma somjag är får jag ta för mig hur mycket som helst så jag har stått och gjort ungslungad fläskfilé.. såklart! riktigt god blev den!






När katten är borta dansar råttorna på bordet! och jag tror jag ska in och låna johans filt till filmen ikväll! Idag har det blivit ett rätt hårt benpass, blev inte så slut som jag ville och hittade inte riktigt motivationen men jag gjorde det bästa av situationen.  Hoppas ni har tränat något idag läsarna.

Vad hade ni tyckt om vi fixat upp ett "träningsplank" så alla läsare kan skriva ner vad de tränat just den dagen för att ge andra läsare motivation ?

2 kommentarer

Innovation 2010-10-22 - 10:26:51

Godmorgon! Det blev en liten sovmorgon idag då jag o johan va uppe sent och testa göra vårt eget jordnötssmör! ha!

Det blev ju sushi igår på Johans födelsedag, 21 löjliga år! men måste berätta att sushi blir bara godare och godare desto fler gånger man äter det. Första gången jag åt det mådde jag illa efter 6 biten, nu.. finns det inget stopp!



Som sagt testade jag och johan att tillverka vårt eget jordnötssmör för att uppnå så hög jordnötshalt som möjligt då vi endast hittat 93% att köpa i området.




Enligt uträkningar skall detta jordnötssmör innehålla 98 % jordnötter! Glöm inte att skölja jordnötterna innan ni testar er fram, det är way too much salt på de man köper i affären.

Jordnötssmör

- Skitmånga tvättade jordnötter
-2 msk olivolja
-25 gram margarin

Blanda ihop med stavmixer/mixer/blender. In i kylen.

Detta blev bra för oss men ni får testa er fram!

Stay Innovative!

3 kommentarer

När har man blivit för stor? 2010-10-21 - 20:40:45

Nu syftar jag inte på att bli fet utan på hur mycket muskler och hur biffig man kan bli. Dom flesta tycker nog det är nice om tröjan bärs upp av en vältränad kropp istället för att det ser ut som ett tält med tältpinnar som sticker ut ur ärmarna.


Men vart går gränsen för hur stor man kan bli innan det ser konstigt ut? Jag skulle säga att det är otroligt individuellt och att det i stor grad beror på proportionerna. Jag tror även att det beror på hur mycket underhudsfett man har. Det beror säkert även på om det gäller en kvinna eller man.


Så kan man bli stor som ett hus eller är det bättre att vara en räka? Skulle gissa att det typiska svaret är LAGOM. Så kommentera nu vad ni anser vara lagom!


5 kommentarer

Ingen vanlig dag! 2010-10-21 - 12:11:39


Hej allihopa! Idag är ingen vanlig dag för idag är det min (Johan) födelsedag. Det innebär att vi här på Merdrivkraft.se troligtvis kommer att bryta mot "En av de sju dödssynderna" nämligen frosseri. Det blir en dag på stan med sushi bland annat. Vi skall beställa in den "fede" vilket innebär 100 bitar att dela på för mig Martin, Biff Henke och Big Rob.

Det skall även inhandlas en matberedare ( blev inte av sist) som vi skall göra bla. proteinfluff med. Hoppas ni alla får en bra dag och ni glömmer väll inte att det är träningsdag idag!

Stay young


7 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 5 2010-10-20 - 13:17:09




Vi har nu kommit en bit i vägen att bilda ett nytt hälsosammare jag. Om ni har tagit till er någon av den informationen jag har skrivit skall ni nu känna er bättre och antagligen lättare. Ni skall nu motionera regelbundet och äta rätt och genom att sträva efter ett mål håller ni er på spåret!

Tips 5 skall handla om någon mycket simpelt som gör att ni kommer vara mätta längre och håller tarmarna i trim! Jag snackar om fiber. Att addera fiber till dina måltider kommer göra så näringsupptaget går långsammare och du känner dig mättare längre och du får tarmarna att jobba.

Fibrer är kolhydrater från växtriket som inte kroppen kan bryta ner och passerar nästan opåverkade genom kroppen. Fibrerna påverkar din kropp på många andra plan än bara längre mättnadskänsla, tex:

-Sänker kolesterolnivån i blodet
-Ger en jämnare blodsockernivå
-Motverkar förstoppning

Enligt de svenska näringsrekommendationerna bör en vuxen människas intag av kostfiber ligga mellan 25 och 35 gram per dag.

Var hittar man då mycket fiber ?

Linfrö


Psylliumfrö

Frukt


Fibrer är speciellt viktigt för er som försöker gå ner i vikt! Själv äter jag qinoa och linfrö, det är bara att läsa på produkterna så ser man hur mycket fibrer den innehåller! Så ät fibrer!

Stay on fiber!




11 kommentarer

Därför borde alla träna! 2010-10-19 - 15:16:48

- Man mår sjukt mycket bättre både psykiskt och fysiskt

- Man lever länge genom att träna hjärta och lungor

- Studier har visat att folk som har saker utanför skolan får bättre resultat än dom som inte gör saker.

- Självkänslan ökar då man känner sig mer nöjd med sin kropp

- Man ser mer hälsosam ut

- Bättre hållning

- Man har något att hela tiden utvecklas inom

- Efter ett träningspass känns det som det inte finns några problem

- Sexlusten ökar (i alla fall för män)

- Det kan vara en social grej att träna tillsammans

- Kläder sitter bättre (om man inte blir för stor)

- Du behöver inte skämmas på stranden

- Immunförsvaret stärks vid måttlig träning

Listan kan vara hur lång som helst och den kan vara helt individuell. Dela gärna med er av varför ni tycker att man skall träna eller om ni har åsikter om det jag rabblade upp här ovan!

Get healthy!


21 kommentarer

Mörka depperioden 2010-10-19 - 08:35:10



Man har sovit asbra! Vaknar och går upp från sängen. Det första man märker när man går ut ur sovrummet är det trista, mörka höstvädret som håller på att dra in. Den såkallade Depp-perioden är här! Fan vilken jäkla tur att jag och Johan har handlat hem massa D-vitaminer som kommer idag eller imon!

Ni som inte vet vad jag snackar om är solen en av de viktigaste källorna för D-vitminet för oss, och studier har visat att D-vitaminer styr 2000 olika processer i kroppen och att de flesta människor går varje dag med ett underskott av denna viktiga vitamin!

Någon läsare som äter D-vitaminer?

8 kommentarer

Veckans profil - Jakob 2010-10-18 - 17:49:48

Ni har väntat och väntat men nu är veckans nya profil äntligen här! Denna vecka blev det en man och inte vilken man som helst utan Jakob Örneberg. Mannen som troligtvis kan göra fler armhävningar än vad någon av våra läsare här på Merdrivkraft kan göra.


Jakob har alltid haft en aktiv livsstil vilket ingen kan gå miste om när man ser honom gående på stranden med vind i håret och en protein shake i handen. Det som har bland annat bidragit till hans form är mycket springande, flera års hockeyträning och gymande.

Men nu tänkte ni kanske: varför är just Jakob veckans profil? Jo för kl 00:01 den första januari 2010 bestämde Jakob sig för att göra 20 000 armhävningar under 2010. Men som ni vet så brukar sådana löften brytas efter några veckor och det är därför vi vill hylla Jakob som med ett psyke av stål fortfarande gör sina armhävningar.

Med lite enkel matematik kan ni komma fram till att det krävs ca 55 armhävningar om dagen för att nå detta mål. För att vara på säkra sidan gör denna atlet 100 armhävningar per dag för att ha till godo i alla fall han skulle vilja springa en mil dagen efter istället.

Ni vet att det är målen och kampen dit som räknas för att bli veckans profil. Detta innebär att vem som helst som bestämmer sig för att ändra sin livsstil ( i positiv riktning inom träning) eller antar en stor utmaning har chansen att bli nästa veckans profil.

Direkt taget ur Jakobs ansökan får vi bland annat reda på:

Målsättning: Fortsätta springa på ungefär 1 h 45 min på halvmara, kunna göra 15 chins (häva sig själv) (gör 10 i dagsläget), ökat flåset.

Väger 75 kg, 181 cm lång, BMI 22,8, fett% i kroppen 9,2 %.

Största last: dricker för mycket läsk

Favoritidrottsman: Gunde Svan och Jonas Björkman.

Träningstips: Käka frukt och drick återhämtningsdryck. Basta för att det är najs! Och sov ut!

Med detta hyllar vi denna Jakob som denna veckans profil!

Stay fit!

 



31 kommentarer

Veckans muskel - Vaden 2010-10-18 - 12:54:35


Bra vad


Dålig vad

"När du väljer tjej så kolla in hennes vader så vet du om hon rör på sig" Sa en vis man en gång. Och jag instämmer helt med detta påstående. När det kommer till denna veckans muskel skulle jag vilja säga att detta är, enligt mig, den svåraste jäkla muskel att träna men en bra tränad vad säger även "eyy jag är ingen discotränare!". Ni som är mer intresserade av termen discogymmare ber jag klicka HÄR.

Vaden (Sura) består utav musklerna gastrocnemius och soleus. Dessa musklers huvudsakliga funktion är att sköta vridningen av vristen uppåt samt sträckning i vristled. Dessa muskler aktiveras när du går och står och kan på detta vis vara en jäklig muskel att träna då den är så uthållig.

När det kommer till att biffa upp sina små kycklingben är teorierna om hur man får stora vadmuskler lika många som utövarna själv - För många. Många säger att man ska träna med många reps och låg vikt medan lika många säger att ta så hög vikt som möjligt och kör låga repetitioner. Tror att blanda mellan dessa teorier och testa sig fram är det bästa såklart.

Som vanligt kommer ni inte undan utan att jag skriver ner vilka övningar jag tycker funkar bäst för denna beskymmersamma muskel, som vanligt är det bara att trycka på övningsnamnet för utförande:

- Stående vadpress - Antingen att man står i smithmaskin eller maskin som är gjord för att pressa sina vader, men denna är ett måste på gymmet. Känn hur det bränner i vaderna!
- Sittande vadpress - Gillar att kombinera stående och sittande vadpress efter varandra. Sittande vadpress ger inte samma tryck och belastning på ryggen medan man bygger vader
- Vadpress i benpressmaskin - En övning som man kan ösa på mycket tungd utan att belasta på fel sätt. Martin rekommenderar.

Om ni vill hitta fler övningarna till vaderna kan jag rekommendera detta inlägget till en mycket bra App till mobilen.

Se nu till att få bra vältränade vader så kommer jag leta efter er töser!

Har ni missat de förra veckornas veckans muskel?
Veckans muskel - Rattarna
Veckans muskel - Ruumpah
Veckans muskel - Biccarna
Veckans muskel - Kalaskulan


Stay big!


16 kommentarer

En ny vecka är här! 2010-10-18 - 08:48:53


Det ligger en härlig lycka över en ny vecka. Nya krafter har hämtas i helgen (om ni varit smarta!) för att klara av den nya veckan, alla möjligheter är öppna och det som är speciellt lyckligt för mig och Johan är att det är en ny träningsvecka!

Träningsvärken från förra veckan börjar lägga sig och nu är det dags att få ny!

Veckans träning kommer se ut som den brukar, men ni kanske inte har någon koll alls hur vi brukar träna, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av båda mitt och Johans schema.

Dag Martin Johan
Måndag Rygg, baksida axlar, mage Axlar, mage
Tisdag Bröst, framsida axlar och sidoaxlar Biceps, Triceps
Onsdag Löpning, underarmar, mage Löpning, underarmar, mage
Torsdag Biceps,Triceps Bröst, lår
Fredag Lår, vader Rygg
Lördag Mage Mage,vad
Söndag Vila Vila


Senare idag kommer även Veckans muskel ut samt avslöjar vi veckans profil och jag måste säga att denna veckans profil är en riktig lirare! Missa inte detta nu! Är du själv sugen på att bli Veckans profil så läs detta inlägget och kommentera!

Stay alert!

11 kommentarer

En vecka med Merdrivkraft.se 2010-10-17 - 18:43:32


Hej alla goa glada! Då var det söndag och dags att summera veckan ( känner mig som en tv reporter). Jag kan ju inte summera vad ni gjort men jag kan summera det vi tillsammans på Merdrivkraft.se har lärt oss. Som vanligt har Martin överträffat sig själv när han för er skull skrev om "Veckans muskel - magen". Meningen är att ni skall ta åt er av tipsen för att nå era mål (för dem som inte förstått detta).

För några dagar sedan svarade vi på en kommentar angående hur man skall finna drivkraften att börja träna och fortsätta med det i inlägget "Några allmänna tips". Hoppas ni läst detta för jag tror att en del av er kan ha nytta av det i alla fall.

Det är inte bara ni som behöver drivkraft utan även vi på Merdrivkraft.se och därför blev det en kväll med filmen "All acces" av Jay Cutler för att få lite motivation. Tro mig det funkar, i alla fall för mig och Martin. Ni kan se trailen av filmen i inlägget "Lär dig av den störste".

Vi hoppas även ha inspirerat er till matlagning med inläggen "Helslungad fläskkarré på Martins vis" och "Festmåltid för 4:a män".

Vet inte om alla har hört talats om Kreatin men från dem som gjort det så finns det många åsikter. Vi vill i alla fall rekommendera er som styrketränar att testa kreatin. Så om ni är intresserade eller inte vet vad det är gå in på inlägget "Kreatin".

Ni glömmer väll inte vår stolta "Veckans profil" som för övrigt kämpar på med sin träning!
Med detta hoppas jag ni har en bra kväll då ni läser alla veckans inlägg ( om ni redan gjort det så gör det igen).

Kom ihåg att kunskap är makt så fortsätt att utbilda er!

Stay educated!

40 kommentarer

Festmåltid för 4:a män! 2010-10-16 - 21:11:54

Som vi skrev om tidigare idag skulle det bli matlagning. Vi här på Merdrivkraft håller vad vi lovar och nu har det lagats mat som aldrig förr! Valet av mat var dock det svåraste valet men vi vill tacka alla våra läsare för riktigt bra tips.

Valet blev efter många om och men bacon inlindade kycyklingfiléer med ungsrostade grönsaker och basmatiris. Detta var dock en enkel utmaning med 4 st Gordon Ramsy i köket. Jag och Martin fick nämligen hjälp av våra två grymma kompisar Robin (Big Robb) Henrik (Biff Henke).

För er som känner för att lyxa till det kan ta på er kockmössan och följa stegen på bilderna!


Ni får själva gissa vad bilderna föreställer för maten väntar och jag har inte tid att förklara dem. Så hoppas ni har en trevlig lördagkväll för det har vi!

Stay creative!


45 kommentarer

Morgonstund och Johan har gröt i mun 2010-10-16 - 09:17:58



Riktigt bra sömn jag har haft inatt! Vaknade helt utvilad för en ny dag av träning och plugg!

Sitter just nu och planerar vad för kosttillskott vi måste inhandla som börjar ta slut och har kommit fram till följande lista:

- BCAA
- Kaseinprotein - "långsamt" protein som tar lång tid för kroppen att bryta ner, bra innan man ska sova tex.
-D-vitamin
-Smartshake (Johan är så sjukt avis över min)

Det långsamma proteinet skall jag ha till att göra alla fluff som jag skrev om i detta inlägget.

Vad händer idag då?

Jo jag, johan, robin och henke har planerat att laga lite middag tillsammans, lite gay men trevligt ändå!

Har ni några förslag till maträtter?







15 kommentarer

Kreatin 2010-10-15 - 19:49:10



Vad är kreatin?
Kreatin är ett naturligt ämne som förekommer i kroppen och är mycket viktigt vid högintensiv träning som styrketräning. Kreatinet kan bildas av kroppen i levern, bukspottkörteln och i njurarna. Vi får även i oss kreatin genom att äta kött och fisk.

Vad gör kreatin?
När vi utför tungt arbete behöver musklerna energi. Denna energi kommer vid explosivt arbete från kroppens energidepåer i musklerna. Hur länge vi kan hålla på och hur hårt vi kan träna beror bland annat på energidepåernas storlek. Det är här som kreatinet har sin verkan. Genom att inta extra kreatin kan du öka energidepåerna och på det sättet orka några repetitioner till. En styrketränande person kan uppleva att de får cirka 10 procent större maxstyrka, vilket är en stor ökning enbart genom att man tar ett kosttillskott. Dessutom blir musklerna snabbare återhämtade mellan ansträngningarna.

Vilka bör ta kreatin?
Framför allt är det bra för personer som utför aktiviteter som involverar styrka, explosivitet och mjölksyratålighet som det fungerar. Dock fungerar inte kreatin för alla, utan ca 20 % får ingen effekt av det. Det är fler kvinnor än män som hör till denna grupp. Anledningen till att vissa inte svarar på kreatinet är ännu oklart. Man brukar rekommendera att ta kreatin i ca 8-12 veckor för att sedan ha ett ungefär lika långt uppehåll för annars tappar man effekten av det. Det finns dock delade meningar om detta.

Biverkningar
Kreatin är ett mycket säkert tillskott och det finns inga dokumenterade biverkningar mer än att man lägger på sig 1-3 kg vatten under tiden man tar det. Detta försvinner dock när man slutar med det.

Min åsikt
Jag (Johan) och Martin använder båda kreatin i perioder och det fungerar bra på oss. Älskar att känna att man blir lite extra stark och att man orkar de två tre extra repetitionerna. Dock bör man dricka mycket vatten eftersom det är vattenabsorberande för annars kan jag ibland uppleva lite huvudvärk. Så vi på mer drivkraft kan starkt rekommendera det.

Stay strong



17 kommentarer

Fluff 2010-10-15 - 08:43:00

Godmorgon godmorgon! Känns som jag har blivit en morgonbloggare, medan Johan sitter och äter sitter jag här och ska uppdatera er vad som händer i vårt träningsliv!


Johan som sitter och äter fullkorns havregrynsgröt med en touch av kakao, kanel och toppas med banan-choklad proteinpulver

Idag är det fredag för er som har missat det hela! Veckan har ju gått assnabbt! och idag är det det tyngsta passet i min vecka träning - ben. Johan ska köra rygg.

Sitter även och läser Andreaz Engstroms blogg no sugar added. Han har lagt upp tre recept på proteinfluff, vilket är riktigt nice att ha till olika saker. Mycket att äta som är kaloriesnålt! VIll ni läsa vad han skriver om fluffet, så klicka här. Jag och johan har bestämt oss för att i helgen skall vi testa någon av dessa recepten och därför måste vi som studenter sticka och köpa matberedare, elvispar och grejer i helgen!

Tentaplugg dags nu!


6 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 4 2010-10-14 - 19:44:34




I De tidigare Ett hälsosammare jag, har vi gått in på hur du ska ändra ditt tankesätt för att må bättre. Idag skall vi titta på handlingar du kan ändra hos dig själv för att må bättre.
Jag talar om den största boven vi har i samhället, ett monster som lyckas nässla sig in i nästan varenda produkt på marknaden.. Jag snackar såklart om Socker.

Vi ska ta varandra i händerna och lova oss själva att försöka minska intaget av socker i vardagliga produkter. Genom att spara in på sockret i vardagen sparar du in mycket energi som annars omvandlas till fett. Fett på kroppen kommer definitivt inte ge dig en mage som i "Veckans muskler - kalaskulan". Och det vill vi väl ha?

Om du är en av de som har så jäkla svårt att låta bli onyttigheter som innehåller massa socker så sätt mål att endast äta onyttigheter på lördagar. Nu säger jag inte att du ska äta hela veckans ranson på lördagen. NEJ. Du måste fortfarande tygla dig själv.
Det finns alltid alternativ till att äta dessa sockerbesudlade produkter som t.ex Coca cola zero etc. var dock försiktig med alla light podukter då dessa istället innehåller sötningsmedel.

Socker är organiska ämnen av typen kolhydrater, men väldigt korta kedjor som snabbt ger dig en energitopp väldigt snabbt men förbrukas också snabbt. Socker är starkt beroendeframkallande och studier på råttor har visat att socker är lika beroendeframkallande som kokain.
Genom att kolla på diagnosverktyget UNCOPE kan du få en liten inblick hur ditt sockerberoende är.

Så skit nu i sockret och ersätt det med sysslor eller andra alternativ som kommer få dig att må bättre.

Har ni glömt de andra ett hälsosammare jag finns de här

Stay off sugar






22 kommentarer

Helslungad fläskkarré på Martins vis 2010-10-14 - 08:54:50

Eller ett annat namn på denna lysande goda maträtten som jag ska ge receptet på nu: Blomkålsstuvning med fläskkarré. Men helslungad gör att det låter så mycket bättre!

Det ni måste börja med och det är grunden till all matlagning är ju såklart: Inhandlingen.
Se till att ha på er skor ni kan motioner i och motionera er ner till affären och handla;

- Blomkål
- Fläskkarré
- Redning
- Fullkorns vetemjöl
- svartpeppar
- kesella

Se till att ni köper en riktigt fin blomkål och tillräckligt stor så det räcker! Jag och Johan äter jävligt mycket så det fick bli storblomkålen.



Börja med att bryta loss blomkålen i mindre delar, viktigt att ni delar med händerna och inte med kniv, det blir mer naturligt! Fyll kastrull med vatten, salta och koka upp blomkålen till att den har mjuknat lite, då har ni redan satt på stekpannan till fläskkarrén (och kryddat köttet!).

 

Vi har bara kryddat med vitlökspeppar. Den halvmjuka blomkålen tar ni nu och lägger lite fokus på medan köttet börjar steka lite. Häll ut en del av kokvattnet och häll sedan i redningen och vetemjölet. Hur mycket vetemjöl och redning ni ska ha för att ge en härlig krämig sås som omfamnar blomkålen får ni testa er fram för detta kan variera hur mycket vatten ni har. Låt skuda upp och smaka av, och tillsätt krydda om det behövs.
Jag och Johan la ner lite kesella i stuvningen för att ge lite mer konsistens.

Glöm inte ta hand om köttet så det blir bra !

 

 

Fläskkarrén med stekränderna! viktigt! Ni kan även se blomkålen bredvid som skudar




Testa och njut!

Stay full!



25 kommentarer

Lite mage och underarmar 2010-10-13 - 21:09:05

Tänkte bara visa lite bilder från dagens träningspass om det är någon som vill se.


Johan tränar sneda magmuskler

Martin tränar sneda magmuskler

Johan tränar cable crunches

Martin tränar underarms curls bakom ryggen


Må drivkraften vara med er!

13 kommentarer

Några allmänna råd 2010-10-13 - 17:50:09

Här om dagen fick vi en kommentar om hur man kan motivera sig till träning och hur man skall äta och träna för bästa resultat.

Förs och främst vill jag bara säga att det är en djungel  av olika teorier hur man skall träna och äta. Men det viktigaste ligger nog i det första jag nämnde ovan, nämligen motivationen. Om man inte tränar så kommer man inte få några resultat över huvud taget. Hur hårt du kan pressa dig är en annan faktor. Allt handlar om vilja.

Hur hittar man då drivkraften? Jag tror jag talar för dom flesta då jag säger att det handlar om mål. Man måste ha något typ av mål att sträva mot. Det spelar ingen roll vad det är för mål bara det är något du vill sträva efter!

Ett väldigt vanligt mål för många är nog beach 20xx. dock kommer folk ofta på detta då våren börjar göra sig påmind. Gör dig själv en tjänst och bestäm dig nu! sätt upp ett mål och en del små mål på vägen.

Vägen mot målet kan ibland kännas lång och slitsam och vägen till målet är inte alltid lika rak som denna.



Träningen kommer säkert för dom flesta vara tråkigt i början, men tro mig det blir roligare! Själv har jag kört ett riktigt hårt pass idag och jag kan säga att känslan efteråt när jag sitter här i soffan verkligen gör allt slitet värt.

Hur skall jag äta? När det kommer till maten skulle jag i största allmänhet rekommendera att tillaga riktiga råvaror. Helst inga halv fabrikat eller liknande. Skippa godis och andra onyttigheter så mycket ni kan. Om detta är riktigt svårt så börja med att endast tillåta dig äta det tex på lördag. Och fuska inte med detta då du väl bestämt dig!

Allt eftersom det går bättre borde motivationen komma och fortsätt hela tiden utbilda dig själv genom att följa bloggen eller söka fakta på nätet i övrigt. Kom ihåg att alla har ups and downs men det som inte dödar det härdar. Så kämpa på och var stolta då ni nått era mål.

Stay motivated


7 kommentarer

Merdrivkraft.se rekommenderar! 2010-10-13 - 08:41:40


Humöret är på topp! BCAAn står bredvid mig och jag har sovit riktigt jävla bra! Vill bara tacka för alla härliga kommentarer vi fått de senaste dagarna, antagligen därför humöret är på topp! Medan Johan sitter och slafsar i sig sin havregrynsgröt med en touch av julsmak (kanel) men såklart inget socker tänkte jag dra igång Merdrivkraft.se rekommenderar!

Merdrivkraft.se rekommenderar kommer vara de ultimata inläggen där ni kommer få otroligt bra tips vad gäller träning, träningsövningar, produkter etc etc! och idag tänkte jag snabbt rekommendera:

Applicationen Bodybuildning.com till din mobil! En helt lysande app som jag kom över igår kväll när jag sökte runt lite på app store. Applicationen innehåller ett stort utbud övningar samt videos hur övningsutförande skall gå till! Utbudet är hur stort som helst och jag tror att för en nybörjare på gymmet kan denna appen vara till stor hjälp. Det finns även massa strechövningar att ta del av. Just nu är Appen FREE så passa på!


Har ni några egna appar som ni använder som är träningsrelaterade får ni gärna kommentera detta så jag kan testa dem själv, alltid kul! Kommentera gärna vad ni tycker om Appen som Merdrivkraft.se rekommenderat!



Stay happy!


20 kommentarer

Lär dig av den störste! 2010-10-12 - 21:33:45

Jag Martin och legenden biff Henke sitter och tittar på en riktigt köttig film om fyrfaldiga Mr Olympia vinnaren Jay Cutler. Han är sjukt stor (lite större än oss... tms) så ta en titt på trailen nedan om ni vill söka motivation eller utbilda er inom gymträning.




11 kommentarer

Är det anabola du har i shaken? 2010-10-12 - 17:53:17



Om ni tränar och har druckit en shake offentligt eller framför morsan så kanske ni fått frågan om det är anabola ni dricker. Eller kanske "varför håller du på med sånt där fjant"? 

Fördomarna är fler än smakerna på shakesen och jag anser att fördomarna grundar sig i okunskap. På något vis tror folk att anabola eller liknande tas in via en shake efter träningen. Nu förstår nog dom flesta nog att personerna som frågar inte är fullt seriösa men efter 5 gånger eller så börjar man tröttna.

Anledningen till att dricka protein eller liknande är många. Det kan vara allt ifrån att man inte hinner äta direkt efter träningen, till att man faktiskt gör allt för att optimera sin träning. Nu vet jag inte hur ni är, men jag och Martin är i alla fall helt överens om att göra vårt yttersta för att nå det vi vill.
Något annat som jag lagt märke är vissa människors negativa inställning till träning och kost. Jag syftar på hur det vill klanka ner och ironisera folks kämpande. Är det typiskt svenskt att inte få sticka ut genom att faktiskt värna om sin kropp. Det verkar ju vara okej att göra det genom att springa någon gång i veckan eller så, men när det kommer till 5 eller fler pass i veckan med strikt kost så är det inte riktigt lika okej.
När vi var små var det enligt föräldrarna helt förbjudet (ialf för mig och Martin) att äta godis någon annan dag än lördag. Jag tror att dom flesta är uppfostrade med att det är godis på lördagar och inte på vardagar. Hur kommer det sig då att när vi blir äldre så är det konstigare att man tar en shake på en måndag än att äta godis.

Det finns även sjukt många experter som gärna uttalar sig om alla möjliga saker om att det är farligt eller att det är helt onödigt att inta protein i pulverform. Proteinpulver är inget mirakel preparat. Du kan lika gärna få i dig det genom mat men det är snabbt och enkelt att dricka en shake efter träningen för att så fort som möjligt ge musklerna de bästa förutsättningarna.
Så låt dom som vill dricka sina shakes göra det!  Eller har ni tjejer något emot fler målmedvetna och vältränade grabbar på stränderna?


6 kommentarer

Träning hela veckan! 2010-10-12 - 08:37:59


Nu har veckan kommit igång och första passet blev avklarat igår. Rygg, baksida axlar och mage blev det för mig och kan säga det gick riktigt bra för mig och kände att motivationen var på topp!
Johan körde renodlat axelpass med lite mage, Han kände sig riktigt sliten så passet kändes lite klent. Men han säger att axlarna är trötta och tränade idag så lite nytta gjorde det allt!

Jag hoppas det är fler än jag och Johan som började veckan med ett hårt gympass. Finns inget bättre sätt att lugna ner sig än.

Det har varit massa folk som kommenterat inläggen och det var en Anonym (vågade kanske inte skriva ut namn) som inte såg ironin i "Snålar ni med kosttillskott är som att snåla med muskler!". Såna saker måste ni ta med en nypa salt och inte stirra er blinda på.

Ne nu är det dags att dra till skolan och träna hjärnan lite! Efter är det dags för ett köttigt gympass för oss båda.

Stay focus




11 kommentarer

Veckans muskel - kalaskulan 2010-10-11 - 18:07:11



Bra magmuskler



Dåliga magmuskler -  Det finns inte riktigt dåliga magmuskler enligt oss, det som definierar att magmuskler är bra är att de syns igenom underhudsfettet.


Är det någon som läser detta som håller med att ett vältrimmat sexpack är något av de grymmaste (Tjejer: Läs sexigast) som finns, räck upp en hand?

Enligt många är magrutor och en vältränad sexig mage något som ustrålar att man tränar hårt och är hälsosam.
Många tror att bara för rutorna inte syns, att man inte har några magrutor. Men detta är så fel som de kan bli. Magrutorna syns endast då ditt underhudsfett är så lågt att magrutorna kan definieras genom fettet. Så ni flickvänner som klagar att era killar inte har en bra tränad mage, se till att de deffar bort underhudsfettet!

Rectus abdominis även kallar de raka magmusklerna eller bara magmuskel och dess funktion är böjning av överkroppen men många tror även den har hand om böjning av höften, vilket är fel.

Situps är nog en av de vanligaste övningarna för att träna magen, men tänk på att de raka magmusklerna tränas främst av statisk belastning, alltså när magen är spänd i ett visst läge. Alltså INTE när man drar upp eller när kroppen i en situp utan när man stannar en stund i det läget där man har bra kontakt med magen!

Rekommenderade övningar som jag utför vid magpass, för att se utförande på övning klicka på namnet:
Crunches i kabelmaskin - Lika standard som att borsta tänderna på morgonen! Bra övning där du kan variera vikt som du vill.
Hängande benlyft - Om utförandet är strikt så man inte svänger runt som en apa så är denna övningen grym. Ni kan även ställa er i en dipmaskin, enligt bilden HÄR. och lyfter benen, detta gör att ni slipper svänga rundor så mycket.
Benlyft - mycket vanlig övning som ger bra kontakt i musklerna om den utförs strikt.

En annan mycket bra magträning men även för hela bolen är situps på boll. Den aktiverar väldigt många muskelfibrer och ger bra kontakt.


Tänk alltid på att raka magmuskler tränas bra vid statisk belastning!

Stay trimmed!

0 kommentarer

Veckans profil - Filippa 2010-10-11 - 07:31:44




Då var det dax at hylla den andra tjejen i raden av veckans profiler! Filippa är namnet på denna lyckligt lottade göteborgare som under en veckas tid kommer att känna sig som en Hollywood-stjärna.


Filippa kan för dem flesta kännas som en helt vanlig tjej men hon har tagit ett stort kliv i rätt riktning genom att sluta med alla onödiga onyttigheter vilket kräver ett psyke av stål.

Men inte nog med detta! hon har nyligen anmält sig till att springa Göteborgsvarvet för första gången i sitt liv.

Ni vet att vi här på merdrivkraft vill hylla folk med mål och ambitioner och denna stora utmaning som Filippa antagit innebär blod, svett och tårar. Så nu vill jag och Martin och förhoppningsvis alla läsare önska dig lycka till Filippa! No pain no gain.

Stay running

21 kommentarer

En vecka med Merdrivkraft.se 2010-10-10 - 15:56:42



Då var det söndag som ni alla säkert vet ( om ni nu vaknat efter lördagens bravader). Jag hoppas att alla har gjort sig själva en tjänst och rört på sig lite extra, eller till och med släpat sig ut och sprungit! Om ni inte besitter tillräcklig intelligens för att inse att det är bra för er så kan ni ju göra det för Martins skull som har lagt ner blod, svett och tårar på att skriva om hemligheten till "Ett hälsosammare jag".

För mig så har det i alla fall vart en riktigt bra träningsvecka! Det blev 5 stenhårda pass och jag har fortfarande träningsvärk i brösten efter i torsdags. Är det någon som har tagit till sig av "Veckans muskel" och tränat biceps?

Det har ju blivit höst igen och det börjar bli kallt så vad tror ni man dragit på sig denna veckan? Jo vi på Merdrivkraft.se har båda blivit förkylda. Men det är ingen anledning att sörja över det för så länge det inte är feber eller halsont så fortsätter i alla fall vi mot målet med beach 2011.

Under veckan har vår "träningsblogg" fått en liten touch med mode då vi fått följa Martins inköp av ny vinterjacka och hans vanliga beslutsångest när han inte vet om han skall köpa skorna på bilden i inlägget "Nya träningsschemat".
Men viktigast av allt hoppas jag inte att ni brutit mot den andra i serien av "De sju dödssynderna" som handlade om vrede.

Om ni varit trogna läsare så borde ni efter denna vecka både vara mer utbildade och lite mer vältränade.

Stay healthy!


25 kommentarer

Nya träningsschemat! 2010-10-09 - 17:42:53


Goddagens!
Jag, Johan och Robin var precis i stan och shoppade lite! Johan hittade massa saker han skulle köpa men när han gick tillbaka så hade alla affärerna stängt. Jobbigt va! Dock köpte han ett par nice byxor.

köpa eller inte köpa, skriv vad ni tycker!

Några har undrat över hur mitt nya träningsschema ser ut och här kommer veckoupplägget:

Mån: Rygg, mage och baksida axlar
Tis: Bröst, framsida och sidan av axlar
Ons: Springa och mage
Tors: Biceps, triceps
Fredag: Ben,vader och mage.
Lördag och Söndag vila.

Jag har aldrig lagt upp min träning så att biceps och triceps har varit skilt från bröst och rygg, men det ska bli nice att testa detta under några veckor. Ger kommentarer längre in i upplägget.
Jag och johan sitter och käkar lite kesella med proteinpulver! NAM NAM! Snart bär det av hem till matte!



36 kommentarer

Fredagskväll! 2010-10-08 - 21:33:24

Nu sitter jag och Johan här och har tryckt i oss massa mat! fan riktigt nice med mat!

Det var ju sushidags med boysen! och här kommer lite bilder!



Vi ser ju ut att tycka om det så jävla mycket.....MEN bilden togs utan att vi fick posa, men sushi är fan sjukt nice!


Efter sushin sprang vi runt och kollade kläder och jackor, jag hittade en jacka jag fastande direkt för på scandinavian sportsmen.

 

Se..jag blev så chockad över hur bra det såg ut!




Vi har även hämtat ut lite nya kosttillskott! Blev att vi fick hem massa proteinpulver, vitaminer och smått och gott. Allt man behöver för att bli större!



5 kommentarer

Fredag Fredag Fredag 2010-10-08 - 09:13:08

Godmorgon läsarna!

Jag gjorde något dumt igår, jag tränar fast jag sa att jag inte skulle. Det blev det Martins välkända armpass. Mer om det passet kommer komma upp, och flera stycken har faktiskt frågat om de nya träningsschemat, det kommer!

Idag blir det såklart gym igen, men först lite härlig sushilunch med boysen i stan! Det är ju bara fredag en gång i veckan, max två. Därför blir det lite lunch med grabbarna på sushistället.
Tänkte faktiskt visa vad vi gjorde igår:

Där ser ni mig, Martin Ramsay, laga de underbara köttbitarna.

Ser ni någon skillnad på köket från bilden i detta INLÄGGET? Hoppas verkligen det. Sedan blev det en riktigt stor och grym kvällsmat och recept kommer definitivt läggas ut senare.

Vill bara säga förlåt till Party-Ola för det jag skrev igår, att han är gay. Han är inte Gay. Han blev så jävla tjurig när jag skrev det!

Party-Ola <3 in My heart

Stay Tuned!

2 kommentarer

Träning mat och svineri 2010-10-07 - 17:44:04



Varit en jäkla lugn dag idag, var precis på willys och hämtade ut paket med kosttillskott! Snåla med kosttillskott är lika med snåla med muskler. Blev lite Pre workout pulver, matsmältningsenzymer och andra grejer! Vi väntar dock från två paket från ett annat ställe. Det kommer nog imorgon.

På willys gick vi runt och spejade efter något nice att laga ikväll då vi hittade specialpris på blomkål och fläskkarré. Såikväll blir det Helslungad fläskkarré på Martins vis! Recept och bilder kommer upp imorgon efter vi lagat det!


När man tränar såhär hårt och mycket som mig och johan är det inte alltid lätt att håll rent i lägenheten. Se bara hur köket ser ut nu en torsdag som denna.


Nu ska vi klunka varsin PreWorkout Drink! innan vi ska dra till gymmet! Samt dunka massa hög musik! så se till att aktivera er idag. Jag ska ju träna fast jag är lite snuvig, ingen feber eller halsont och man känner sig frisk, då tränar jag! puss och hej leverpastej, Ola är gay, robin ser ut som en tjej, Wille sket ner sej, nu drar vi till gymmet, hej!

 

Stay bad!



2 kommentarer

Förkylning! 2010-10-07 - 12:04:13


Sitter här och är förkyld för tredje dagen, kommer inte bli träning idag heller. Men fan om jag inte är friskt imon. Orkar inte att inte träna. Dom är förkylningarna som precis gör att man blir så sjuk att man inte vågar träna är så jävla irriterande. Jag brukar träna när jag är lite snuvig men när det går över till halsen tar jag det lugnt, men man måste känna efter i kroppen!

Igår blev det att Johan käkare lite räkor! Han är ju en del göteborgare så det förvånar mig inte ett dugg. Göteborgare kan aldrig komma ifrån att dom luktar fisk! Håll tummarna nu att jag är frisk för att träna imorgon!

Stay Strong!

0 kommentarer

En av de sju dödssynderna - Vrede 2010-10-06 - 19:09:48



Många skulle nog hålla med om att vrede är något som förstör och det är inget man ska behöva gå runt och bära med sig.

Det bästa stället att bara vara och få ut sin ilska är på gymmet. DU kanske är upprörd över något resultat i skolan, någon som gjort något dumt eller vad det nu är.
Gymmet kommer inte svika dig, det är du som kan svika gymmet. Du kan svika gymmet genom att inte komma dit och då sviker du även dig själv.

Vrede är inte något du ska samla på dig, lägg det på en hög ett par timmar bara, och när du kommer till gymmet, "UNLEASH THE BEAST!!" och du kommer inte bara kunna lyfta mycket mer utan även må bättre, då träning utlöser endorfiner i kroppen som gör dig lugn.


Lugn Martin

Jag och Johan ser gymmet som vår fristad. På gymmet snackar du inte om dina problem, på gymmet tänker du inte på vad du ska göra imorgon i skolan. På gymmet har du din musik på högsta volym och känner hur blodet flödar genom kroppen och pumpar upp dina muskler. Jag kan helt ärligt säga att när jag kommer hem från ett gympass, och detta är något jag och johan har snackat om innan, känner jag att det inte finns några problem. Ingenting känns hopplöst längre. Det tar ett tag innan detta härliga mindset försvinner. Tillräckligt länge för att hinna krypa ner i sängen och bege sig till drömmarnas land, där allt kan hända.

Så om ni inte gymmar för att bli stora och starka, gymma för att släppa ut din Vrede på vad det nu är. Gör det så slipper dina medmänniskor få det på sig. Jag och johan kan inte förstå varför inte alla längtar tillgymet!

Ni som missade förra inlägget om De sju dödssynderna får här en chans till:
En av de sju dödssynderna-Frosseri

Stay hard!


3 kommentarer

Fläskfilé på Johan och Martins vis 2010-10-06 - 08:35:10

Tänkte att det var dax att slänga in ett exempel på vad för skojigt jag och Martin kan tänkas laga för mat, och den här gången var inget undantag. Det blev två saftiga fläskfiléer med pasta, keso och sallad. För att visa alla er som inte vet hur en fläskfilé ser ut så lägger jag upp denna bild.


Nu undrar ni säkert hur vi fick tag i dessa två oerhört fina köttbitar och för att skoja till det så får ni två alternativ:

1. Vi smög ut på morgonkvisten och brottade tillsammans ner storgrisen som härjar här i lund

2. Vi köpte dem på willys

Hur som helst så tillagade vi dessa bitar i ugnen med diverse kryddor ( vitlök, salt ,svartpeppar, soya och timjan) efter att ha gett dem en lätt stekyta i pannan för att få köttet saftigt i ugnen. Resultatet efter stekning och ett tag i ugnen (blev lite länge för vi gjorde för många armhävningar under tiden) visas nedan:



Tyvärr kan vi inte förklara hur gudomligt god maten blev så vi lämnar det till er fantasi.

Ha nu en bra dag och tänk på Martins inlägg om Ett hälsosammare jag och sitt inte på röven utan rör er lite extra!


Stay cool!


0 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 3 2010-10-05 - 19:25:41


Nu är det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Ett hälsosammare jag. Spela Vinjetten!

Tips 3 ska handla om det enkla sättet att påverka sin hälsa. Jag snackar om inget mindre än vardaglig motion!

Vad är vardaglig motion?
Vi frågar en expert i ämnet, Dr motioneraväl: "Jag skulle vilja uttrycka mig såhär, vardaglig motion är när du förenar nytta med motion. När du kan bränna lite extra energi genom att göra vardagliga saker. Tex att du ökar hastigheten när du går till affären"

Att förändra sitt tankesätt angående vardaglig motion kan få dig att känna dig så mycket friskare. Inte bara stärker du upp kroppen utan du kanske till och med kan spara tid och pengar.

Ta ett exempel att du ska gå och handla på närmaste affär, visst det är bra att du går istället för bilen, men någongång då och då, tänk såhär: Ta på dig dina löpar/träningskläder och sätt dig i tankesättet att du ska träna och öka gångtakten till affären, se hur snabbt du kan gå dit och jämför med nästa gång du ska handla.
Hitta drivkraften till att förbättra er och få motion på köpet. Om du har 5 km till jobbet och är fullt frisk att cykla, varför inte cykla då? då sparar du både pengar, miljöskadepåverkan och du får extra motion.

Så nu vill jag att ni alla ska tänka hur ni kan baka in vardaglig motion i er vardag. Så imorgon, för helvete, ta trapporna istället för hissen.

Stay slim!


0 kommentarer

En ny era är här 2010-10-05 - 07:29:36


Skulle vilja lägga in ett snabbt inlägg såhär på morgonkvisten om hur min och Johans träning gick igår. Johans huvudsakliga förändring med hans träningsschema är att han dragit ner på repetitionerna för att kötta tunga tyngder med färre rep, sen har han även börjat trycka kreatin igen, mer om vad kreatin gör kommer antagligen denna veckan.

Och hur tyckte du att de gick Johan? "jo om jag vara ärlig gick det kalas. Känner att trycket i musklerna inte är riktigt lika hårt som på fler reps, men det är en grymt härlig känsla att känna att man tar mycket mer vikt. Jag känner mig stark! plus att jag blir riktigt jäkla slut i kroppen"

Martin(Jag) har gjort ett helt nytt schema, flyttat runt vilka dagar jag ska träna vad och hur. Känner att jag behöver ett nytt schema att kämpa mig igenom och jag tror detta kan bli riktigt bra då jag kan prioitera de muskler jag känner jag måste bättra på. Mer om hur mitt träningsschema ser ut i detalj kommer denna veckan.

Men hur gick då din träning Martin? "jo tackar som frågar! den gick faktiskt jävligt bra med tanke på omständigheter, fick bra tryck i kroppen och känner att jag tog slut på mina krafter alldeles lagom till passet tog slut, sen var det ju alltid trevligt att träffa matte på gymmet!"

Nu ska jag och johan klä på oss och springa till skolan!

1 kommentarer

Veckans muskel- biccarna 2010-10-04 - 17:51:24




Dålig biceps



Bra biceps


Denna veckans muskel är nog den muskel man tänker på mest när man tänker på gymträning.. Bicepsträning är nog också den muskel som mest är förknippad med ordet discogyma. Ni kommer väl ihåg? Ola, förra veckans profil, discogymmaren? Om inte läs Förra Veckans profil - Ola.

Musculus biceps brachii "armens tvåhövdade muskel" är det latinska namnet på veckans muskel och har som främsta uppgift att böja armbågsleden och rotera underarmen.

Biceps är ett mycket maskulint begrepp och en stor biceps står oftast för tron att personen är stark. Och jag måste erkänna att en stor biceps med pulserande ådror är riktigt mysigt, eller vad tycker ni?

Biceps är en mycket svår muskel att isolera helt i träning, men jag ska ge er några av de övningar jag gillar att köra när det är dags att pumpa biccarna på gymmet. För att se övningsutförande, klicka på övningens namn.

Curlstångscurl - Den ultimata övningen för att träna dina biceps, nästan alltid den första övningen jag kör när jag kommer till gymmet en bicepsdag. Tänk bara på att när du släpper ner stången att hålla emot.
Hammercurl - Riktigt lysande övning som brukar, iallafall på mig, ge sjukt tryck i bicepsen och man känner riktigt hur biceps får jobba, dock kanske inte denna övningen passar alla.
Kabelcurl - En bra övning som du verkligen ska köra jättestrikt på utförandet. Om detta är fallet får du riktigt bra kontakt i dina biceps = stora biceps. Är det något som attraherar kvinnor mer än ett par stora klubbor på armen? eller vad tycker ni läsarna?

Har ni missat de förra veckornas veckans muskel?
Veckans muskel - Rattarna
Veckans muskel - Ruumpah


0 kommentarer

Veckans profil - Noor 2010-10-04 - 08:14:45


Då var det än ny fräsch vecka full med utmaningar och äventyr. Tänkte ta tillfället att presentera den första kvinnliga "Veckans profil" som är Noor.



Detta är en tjej som radan har koll på kosten och sin träning vilket för henne blivit en livsstil. Hon är en tjej som är beredd att ge allt och låter inget stoppa henne. Här är det hård träning och inget tattande som gäller.

Noor tränar 5 gånger i veckan med allt från alpin-gympa till hård styrketräning och jogging turer. Många tjejer är rädda att dom skall bygga massa muskler så fort dom rör en hantel vilket vore ytterst konstigt eftersom tjejer har mycket mindre testo än killar. Detta har Noor förstått och jag kan lova er att många av er killar där ute inte har en chans mot henne.

Så för alla er där ute, lär av Noor för många sånna tjejer finns inte!

Stay Sweet


1 kommentarer

En vecka med Merdrivkraft.se 2010-10-03 - 18:50:08


Nu sitter vi här denna gråa trista söndag! Men vad gör det när det är vilodag, man känner ju hur kroppen växer när den får vila. Imorgon börjar en riktigt bra ny träningsvecka, både jag och Johan har ändrat våra schema så vi får se hur detta kommer gå men jag tror på framgång! Jag kommer skriva ner mitt nya träningsschema nästa vecka och ge en snabb utvärdering till varför det ser ut som de gör.

Just nu har en ruskigt nice kvällsmat i ungen, som skulle passa vilken idrottare som helst.

Sprängd kyckling, fylld med kökets godsaker.



ej tillagad

Om denna rätt blir god så kommer recept upp i början av veckan.

Som ni ser har även den nya designen börjat formas på sidan, det är lite små knas här och var som ni får ha överseende med tillsvidare. Men den kommer bli riktigt bra när allt är klart! Det är en gammal gymnasiekompis till mig som hjälper oss med designen, mycket tacksamma för detta. Tack Robban! Kommentera gärna designen och förbättringar om det behövs!

Ni som är nya och läser detta inlägget kommer här under få en genomgång av veckans mest uppmärksammande inlägg:

Kroppens byggstenar - En lättläst introduktion till en av de viktigaste sakerna vi behöver - protein.
Ett hälsosammare jag - tips 2 - Tips 2 av denna återkommande hjälp för att alla ska kunna leva lyckligare och uppnå sina mål inom träning. Ett måste för en person som tänker på sin hälsa.
Veckans profil - Denna veckan har vi också infört veckans profil, som ni kan se till vänster på sidan. Här hyllar vi alla folk som har något starkt dom driver för.
Träningsvärk - härligt men ont - En ganska ingående artikel om vad träningsvärk är och vad man kan göra för att slippa den.
Veckans muskel - Rattarna - En återkommande serie om musklerna i kroppen. Denna veckan handlade om våra kära bröst och jag är säker på att du kommer gilla serien.

Stay sweet!


1 kommentarer

Iphonearmband 2010-10-03 - 11:48:45

Sitter här med träningsvärk (som vanligt) och skall snart äta lunch. Jag tänkte bara berätta lite om hur jag tyckte att iphonearmbanden funkade.



I början kändes det lite konstigt att ha den på armen och det var lite krångel att få till sladden. Så mitt första tips om du skaffar denna produkt är att du sätter på dig hörlurarna och allt innan du tar på en tröja. Vad det gäller fukt så skulle produkten vara tät och garantera att fukt inte kommer in när man tar i som fan och svettas floder.

Vi var lite oroliga att bandet runt armen skulle stoppa blodet när den sjuka pumpen kommer vid ett hårt pass. Bandet är lite elastiskt och spänner man inte det så hårt så är det ingen fara.

Så för alla er som tränar och inte har fickor eller inte vill ha musiken i fickan så är det perfekt med armhållaren och än så länge så håller den måttet.



0 kommentarer

En materialsport 2010-10-02 - 21:50:44


Rest in peace mina dragremmar från body, igår lindande jag er runt stången en sista gång innan det smal till. Jag har haft många trevliga stunder med er och kommer sakna er innerligt.. Känns som det var häromdagen som jag fick er och jag kunde börja bygga denna gudomliga kroppen.

Men nu ska vi inte vara ledsna! För idag har jag och johan besökt Budo Fitness och införskaffat nya! Better Bodies dragremmar. Har flera kompisar som använder dessa som är sjukt nöjda så varför inte. Första passet idag med dem kändes bra fast att dom är lite stela innan man svettats in dem lite!



Som ni ser på bilden har vi även inhandlat ärmfäste till våra telefoner när vi är och tränar, jäkla jobbigt att ha dem i fickan när stortyngderna dunsar ner på benen. Köpte varsin men på bilden är det Johans. Ett par wrist wraps blev det också för att stödja handlederna nu när jag kommit upp i såna gigantiska vikter!

Såklart blev det ett 6de gympass denna veckan för oss. Jag körde biceps, mage medan Johan körde rygg och vader.

Nu är det film och ta det lugnt!

stay home!

9 kommentarer

Lördag morgon 2010-10-02 - 12:34:13

God morgon allihopa! Hoppas ni har vaknat och käkat er gröt för det har jag. Tänkte bara att jag skulle berätta lite kort om min träning (Johan). Som ni kanske förstått så tränar och äter jag och Martin lite olika under dagen.

Vad det gäller träningen så har vi olika scheman som vi själva satt ihop efter våra mål och prioriteringar. Jag har valt att dela upp min träning i olika block (perioder) då jag tränar lite olika. De senaste 4a veckorna har bestått av träning med lättare vikter och fler repetitioner (15 st) men nu på måndag går jag över till en period med ca 8 rep och tyngre tyngder. Längtar redan till måndag då jag skall kötta på gymet.


5 kommentarer

Kroppens byggstenar 2010-10-01 - 18:29:29



För att kroppen skall kunna återhämta sig och att man ska växa och bli stor som mig och Johan (eller för vilken sport som helst egentligen) är det mycket viktigt med proteinrik kost.

Vad är protein och dess funktion?


Proteiner består vanligtvis av 20 olika aminosyror som är bundna i långa kedjor.  Proteiner har många nödvändiga och livsviktiga funktioner i kroppen. Hemoglobinet är ett av kroppens viktigaste protein som dom flesta känner till som det som transporterar syre till alla kroppens organ. Andra funktioner i kroppen är tex att proteiner binder ämnen för att kunna frigöra dem vid behov, eller att kroppen utvecklas som den ska. Protein är även fettförbrännande på det viset att de ökar förbränningen. Protein är mycket mer mättade än kolhydrater och mycket viktigt att konsumera för att hålla kvar befintliga muskler.

Hur mycket ska man få i sig per dag?

Man rekommenderar att en vuxen person ska få i sig 0.8 gram protein per kg kroppsvikt. Men detta är endast för att överleva enligt mig och det är mycket vanligt för de som styrketränar att ligga på minst den dubbla ransonen.
Åtta stycken av aminosyrorna i protein är livsviktiga och dessa kan inte kroppen bilda själv utan måste komma från mat eller kosttillskott.

Vad livsmedel innehåller bra med protein?

Ägg, kött, fisk, fågel, bönor och det finns även i mejeriprodukter men dessa innehåller mycket mindre om man jämför med tex kött.

Ett enkelt sätt att få i sig lite extra proteiner är genom kosttillskott vilket är standard ifall du tränar mycket då man inte alltid kan få i sig allt man behöver med bara mat.




Stay fit!




2 kommentarer

Uppdatering av tån 2010-10-01 - 07:37:54




Såhär ser tån ut idag, man ser inte så bra på bilden men tån har börjar bli blå ut över nageln men det som är skönast är att de gör faktiskt ont som fan och det var faktiskt lite svårt att sova! Men hård som man är så ska jag ut i köket, hitta en kniv och göra slut på lidandet nu. Tror Johan är sugen på hjälpa mig.

Btw, vi var nere i stan igår få en polare till oss lyckades spränga sitt cykelhjul för andra gången på väldigt liten tid genom att pumpa in förmycket luft, luffaren lär sig inte..

5 kommentarer

Till bloggens topp









Blogg listad på Bloggtoppen.se Hälsa Sport bloggar Blogglista.se BlogRankers.com Hälsa Bloggparaden Reggad på Commo.se Pinga Frisim Hälsoblogg


Nätapotek
RSS 2.0






bloglovin