Ett hälsosammare jag - Tips 2 2010-09-29 - 17:43:48




I Del 1 av ett hälsosammare jag fick ni reda på vikten av att sätta upp mål att sträva efter.

När man kommit fram till sitt delmål, vad händer då? Du känner en euforisk känsla att du uppnått ditt delmål och du sätter såklart upp ett nästa delmål mot det stora målet men Det som dagens tips ska handla om är att våga belöna sig för att man har varit duktig och lyckats med målet.

Ni  befinner er i situationen att ni har tränat i några veckor och har ökat si och så mycket som ni skulle enligt ert delmål, vad tänker ni då är en bra belöning?

Om ni tänkte mat så är detta fel! Att belöna sig med att gå ut och äta massa pizza och kränga godis en hel helg skulle jag inte se som en bra belöning. Om du kämpar massa på gymmet, antingen gå ner i vikt eller lägga på dig muskler, hur dumt är det inte då att sitta och kränga i sig skitmat bara för att du har varit duktig. Att förstöra den härliga träning du byggt på en dag/helgs tjockisätande.


Tänk om, tänk rätt. Vad skulle hända om du belönade dig med något materiellt? Kanske sticka ut och köpa en ny tshirt, nya underkläder/kalsonger, en ny häftig penna (studenter) eller varför inte hitta på något med de närmaste? Du hade kunnat utnyttja saken längre istället för pizzan som sätter sig på Rumpan. Hur mycket mer drivkraft i livet hade du inte haft om du visste att om några veckor får du ha en riktig helkväll med polarna - paintball, stripklubb eller filmkväll + möjligheten att visa upp dina nya resultat.

Detta ska du minnas från Tips 2:
-  att våga belöna dig för du har varit duktig
-  Belöna inte dig med mat det finns tusen andra saker att belöna dig med
-  Lyckan att uppnå sitt delmål är en belöning i sig

Glöm inte följa nästa tips i Ett hälsosammare jag.

Missade ni Ett hälsosammare jag - tips 1 finns det här.

2 kommentarer




Kommentarer


Postat av: Anonym

Bilden är tagen med en mobilkamera så jag antar att det är ert godis? Am I right? ;)

2010-09-29 - 19:25:20

Postat av: Anonym

du verkar ha missuppfattat det i åtminstone viktuppgång. du förstör knappast träningen att äta onyttigt nån gång. musklerna försvinner ju knappast för att man äter onyttigt... däremot kanske man lägger på sig mer ondödigt fett.

2010-10-16 - 17:48:56


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Till bloggens topp









Blogg listad på Bloggtoppen.se Hälsa Sport bloggar Blogglista.se BlogRankers.com Hälsa Bloggparaden Reggad på Commo.se Pinga Frisim Hälsoblogg


Nätapotek
RSS 2.0






bloglovin