Missöden och nyttigheter 2010-09-30 - 20:48:08

Vi har precis kommit hem från ett riktigt bra träningspass (ialf för mig Johan). För Martins del gick det som bilden nedan visar:


... en rejält uppsvullen tå.

För övrigt kommer en uppföljande bild i morgon på en troligtvis väldigt blå tå.

Det som inlägget egentligen skulle handla om är vad som finns i vårt kylskåp. Anledningen till detta var att två tjejer i skolan tyckte att det skulle vara intressant att få reda på vad som finns i två så här framgångsrika, tränande killars kylskåp. En annan anledning är att det blir lika coolt som i cribs på MTV. Så titta och njut!


Dom små förpackningarna som ni säkert ser är kesella som ni kanske märkt vi käkar en del. I övrigt kan man ana lite gröna nyttigheter och en hel del keso. En annan sak som är lika standard som boverkets byggnadsregler i vårt kylskåp är nötfärs. Såklart har vi ju tagit ut alla onyttigheter innan bilden togs.

Detta var en kort presentation av vad vårt kylskåp kan innehålla och har ni några frågor så är det bara att fråga. Men tänk på att du är vad du äter!


0 kommentarer

Vill du bli nästa veckas profil? 2010-09-30 - 07:25:57


God morgon god morgon
! När ni nu läser detta har ni en otrolig möjlighet att glänsa lite extra och bli den alla pratar om. Det jag snackar om är att bli veckans profil! Varför skulle jag vilja bli det tänker du kanske?

Om du gör detta så ber jag dig läsa inlägget om veckans profil som är Party-Ola och tänka igen. Det nya inför nästa vecka är att det kommer finnas en tydlig ruta i sidan på bloggen som talar om vem veckan profil är. Ni får själva välja en bild att skicka till oss som vi använder som visningsbild för inlägget.

För att illustrera denna otroliga möjlighet vill jag nu påpeka att Ola som vi alla nu känner som party-Ola tidigare hade smeknamn som post-Ola eller buss-Ola. Han är nu erkänd som party-Ola för all framtid! Inte längre kan han gå genom korridorerna utan att folk viskar eller att någon frågar om bästa dansmovet.

Hur gör jag för att bli veckans profil?
För att bli veckans profil så skall ni lämna en motivation i kommentarerna om varför just ni vill bli veckans profil och vad ni anser er gjort för att förtjäna detta. Det finns inget rätt eller fel, så överraska oss nu!

Att vi utsedde Party-Ola till den första veckans profil var för att han är en av våra mest trogna läsare och han var osjälvisk nog att dela med sig av sitt viktigaste träningstips till alla sina vänner, nämligen denna bloggen.

När vi utsett nästa veckas profil som vi skall hylla meddelar vi detta här på bloggen (varje fredag). Du som vunnit får då chansen att maila en bild som vi publicerar, till [email protected]


3 kommentarer

Rapattack! 2010-09-29 - 21:16:08

Riktigt skön rapattack från vakna med the voice! - KOLLA -



Träningen idag gav riktigt bra pump och svetten rann! Ni skulle sett! nu är det dusch och sen sova! För glöm inte, träning är 50% mat, 50% sömn och 50 % träning.


0 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 2 2010-09-29 - 17:43:48




I Del 1 av ett hälsosammare jag fick ni reda på vikten av att sätta upp mål att sträva efter.

När man kommit fram till sitt delmål, vad händer då? Du känner en euforisk känsla att du uppnått ditt delmål och du sätter såklart upp ett nästa delmål mot det stora målet men Det som dagens tips ska handla om är att våga belöna sig för att man har varit duktig och lyckats med målet.

Ni  befinner er i situationen att ni har tränat i några veckor och har ökat si och så mycket som ni skulle enligt ert delmål, vad tänker ni då är en bra belöning?

Om ni tänkte mat så är detta fel! Att belöna sig med att gå ut och äta massa pizza och kränga godis en hel helg skulle jag inte se som en bra belöning. Om du kämpar massa på gymmet, antingen gå ner i vikt eller lägga på dig muskler, hur dumt är det inte då att sitta och kränga i sig skitmat bara för att du har varit duktig. Att förstöra den härliga träning du byggt på en dag/helgs tjockisätande.


Tänk om, tänk rätt. Vad skulle hända om du belönade dig med något materiellt? Kanske sticka ut och köpa en ny tshirt, nya underkläder/kalsonger, en ny häftig penna (studenter) eller varför inte hitta på något med de närmaste? Du hade kunnat utnyttja saken längre istället för pizzan som sätter sig på Rumpan. Hur mycket mer drivkraft i livet hade du inte haft om du visste att om några veckor får du ha en riktig helkväll med polarna - paintball, stripklubb eller filmkväll + möjligheten att visa upp dina nya resultat.

Detta ska du minnas från Tips 2:
-  att våga belöna dig för du har varit duktig
-  Belöna inte dig med mat det finns tusen andra saker att belöna dig med
-  Lyckan att uppnå sitt delmål är en belöning i sig

Glöm inte följa nästa tips i Ett hälsosammare jag.

Missade ni Ett hälsosammare jag - tips 1 finns det här.

2 kommentarer

En bra start på dagen 2010-09-29 - 07:38:35



Onsdags idag, hälften av veckan har snart gått och vi får snart luta oss tillbaka i soffan och klappa oss själva på axeln! sitter här med min BCAA shake och en hel armada med piller och Johan springer runt halvnaken efter en antagligen varm och skön dusch.

Hur är det med er, äter ni frukost våra små läsare?

Dela gärna med er vad ni äter på kommentarer så ger vi feedback hur bra er frukost är.

Stay Sweet!



6 kommentarer

Träningsvärk-Härligt men ont 2010-09-28 - 21:18:57

Vi har nog alla någon gång känt hur träningsvärk känns (om inte, rör på er för fan!). Jag hade här tänkt att avslöja anledningen till träningsvärk, och en myt om träningsvärk.


källa: http://www.friskispressen.se/fp5-03/html/vark.html

En allmän förklaring på träningsvärk är att det är små mikroskopiska skador i myofibrillerna i de så kallade z-banden. Myofibrillerna kan liknas vid tunna trådar inne i muskelfibrerna, uppbyggda av en serie av sarkomerer. Dessa är de minsta sammandragande enheterna i en muskel och de avgränsas av Z-banden.
Den värsta träningsvärken får man vid excentriskt arbete, när musklerna arbetar i en bromsande rörelse. Excentrisk rörelse är när muskeln förlängs i en rörelse t.ex. när man går ner för en trappa.

Den tidigare hypotesen var att bristningar uppstod i Z-banden, som ledde till att myofibrillerna och muskelfibrerna skadades och musklerna inflammerades. Detta har dock ifrågasatts i nya rön som menar på att träningsvärk inte är skador i z-banden utan förändringarna är ett led i bildandet av nya sarkomerer som gör att myofibrillerna förlängs och muskeln blir tåligare. Detta kan förklara varför man inte får träningsvärk igen när muskeln blir "van". Muskeln förbereder sig alltså redan under träningen för fler påfrestningar och inte för att reparera små skador i muskeln som man tidigare trodde.

Anledningen till det onda är man ännu inte säkra på, men man vet att det sker en viss svullnad av muskelfibrerna men hur det orsakar smärta är inte helt klart.

Kan man behandla träningsvärk?
Först och främst är träningsvärk helt ofarligt och om jag får säga det själv så älskar jag att ha träningsvärk för bättre kvitto på att man tränat finns inte.
Hur mycket träningsvärk man får, och hur länge den håller i sig beror dels på hur vältränad man är och dels på egna förutsättningar.  Dessa är sådant som kost, sömn och genomblödnings träning. Det går alltså att påverka återhämtningenstiden i positiv riktning.

En myt är däremot att stretching minska träningsverken. Man kan till och med få träningsvärk genom hård stretching. Däremot är stretching och rörlighets träning i övrigt positivt för att bibehålla eller öka rörligheten i muskeln.


1 kommentarer

Morgonstund har guld i mun 2010-09-28 - 08:47:22

Morgon igen! Träningsvärken är ett faktum efter gårdagens träningspass. Visst är det härligt med träningsvärk för då kan man ha gott samvete över att man gjort något bra. Dock måste inte utebliven träningsvärk betyda att man inte tränat ordentligt . Vi återkommer med ett större inlägg om träningsvärk senare idag.
Stay Sweet


5 kommentarer

Veckans profil - Party-Ola! 2010-09-27 - 21:21:00

Mannen, myten legenden , PARTY-OLA. Festen börjar inte förrän Party-ola kommer! Han äger dansgolvet på samtliga av lunds nationer.
Vem är nu denna kille?
jo det är en av våra mest hängivna läsare. Han ställer klockan för att kunna läsa inläggen före alla andra. Han sitter uppe för att dra in folk till bloggen så vi kan komma till blog awards nästa år!
Någon tjej som blivit sugen än? om ni är det kan ni ju maila oss på [email protected] så ska vi fixa så Party-ola och just du kan få kontakt!
Mer Drivkraft (Martin och Johan) <3 Party-Ola
Ps. Det kan ha vart Party-Ola som myntade uttrycket discogyma;)


3 kommentarer

Veckans muskel - Rattarna 2010-09-27 - 13:37:16


Bra Bröstmuskler


Dåliga Bröstmuskler

Finns det någon annan muskel som framhäver den stolta tuppen i dig själv mer än den mäktiga bröstmuskeln?

Personligen tycker jag att bröstmuskulaturen är en riktigt rolig muskel att träna och om du har en dålig bröstmuskulatur så ser du insjunken och oformad ut dock kan en obalanserad träning av bröstmusklerna ge problem med ryggen.

Den stora Bröstmuskeln eller som vi stora killar kallar den Musculus pectoralis major består av tre mindre muskler och styr bland annat armens rörelse framåt i det horisontella planet. Rätt bröstmuskelträning ger bra hållning och allmänt ser man fräschare ut. Många sporter har fördel av en stark bröstmuskulatur, tex boxning, simning etc.

Kan tjejer träna bröst och vad fan händer då?

Tjejer som lägger ner tid att träna sina bröstmuskler kommer framförallt känna ett lyft av sina bröst vilket kanske är positivt (?).

Hur tränar man nu fram en manlig bringa (och lyft hos tjejer)?

- Bänkpress, normal lutning, sned hantelpress,  – underbar övning och är antagligen den övning alla tänker på när man snackar om bröstträning.  Bänkpress, Sned Bänkpress
- Hantelpress – Grym övning som för mig iallafall ger underbar kontakt i bröstmusklerna, Hantelpress
- Flyes i maskin – Bra övning att avsluta med för att pressa de sista krafterna ur bröstet. Flyes i maskin




Sned bänkpress




5 kommentarer

Today is the day! 2010-09-27 - 11:00:51




Idag kommer vi igång igen! Idag kommer det bli ordning på torpet! Inte längre skall johan springa runt och vara rastlös som ett litet barn för att han inte fått träna och jag kan äntligen börja äta mer igen, fan va jag har längtat! Har legat på mindre dagsintag av kalorier för att inte lägga på mig onödig massa.

Idag är det Ben-vader-mag-träning för mig medan Johan ska dra ett axelpass. Det kommer bli riktigt bra pass och hela veckan har varit en enda lång väntan.

Dags att gå ner till tvätten och fixa resten innan skolan!

Stay sweet!


2 kommentarer

Bara en rolig sak 2010-09-26 - 19:09:28



3 kommentarer

Framgången är ett faktum 2010-09-26 - 14:00:29



Söndag idag! Dags att sammanfatta veckan och som ni ser ovan på bilden så är merdrivkraft.se's ökning oundviklig. Nästa år är det blog award för oss! Då får vi fixat så ni kan rösta på oss.

Denna veckan har varit en rolig vecka för bloggen och det är kul med all positiv respons vi får på inläggen, fortsätt med det! Veckan har lärt oss Hemligheten till framgång och att med en bra rumpa kan ni fälla Johan i Veckans muskel - ruumpah samt att ni har fått en ingående guide hur man skall handla på rätt sätt i Konsten att handla rätt.




Källa: http://idaodmyr.blogg.se/images/2009/megan-fox_51593128.jpg

Förresten, såg ni transformers igår?





2 kommentarer

En av de sju dödssynderna - Frosseri 2010-09-26 - 10:09:06


Igår på willys när vi gick runt för att handla.. ni tror inte att jag var påväg att synda! Den lilla syndadjävulen på min högra axel hade antagligen supit bort ängeln för jag kände mig nästan hjälplös! Men jag klarade att stå emot hans dåliga inflytande! Istället köpte vi frysta hallon till kesellan.

Det är sån självdisciplin som gör att jag och Johan är lite bättre än de flesta! Ja jag låter bilderna tala sitt eget ord! Som man brukar säga ..En bild säger mer än 1000 ord. Akta er för syndadjävulen, den har vi nog alla känt på någongång.



Stay sweet

1 kommentarer

Dags för fredagsmys (Lördag) 2010-09-25 - 18:40:55


Väldigt många frågar oss stora killar om vi någongång unnar oss något gott. Och svaret är NEJ, strikt kost och inget annat kan ge dig dessa underbara kroppar som jag och Johan besitter!

Tror att myset med godis och chips är mer en vana än något man faktiskt vill ha, grejen är att när man sitter där och myser ner sig med pläden och trevligt sällskap vill man ha något att tugga på och då och då kan de vara värt att lyxa till det. Jag tänkte dela med mig om hur man kan fixa fredags/lördagsmys på ett nyttigare sätt, för mys behöver inte betyda chips och godis.

Lördagsmys @ Läg116

Taco-slungad kesella från de heligaste korna på Indiens frodigaste slätter




Du behöver:

1 st 250 gram Kesella lätt
1 st Tacopåse från Willys



Ta så mycket taco pulver som du behagar, det beror på hur starkt du vill ha det. Blanda det båda ingredienserna med kärlek och omsorg till en tät, enhetlig massa.





För att testa så du uppnått perfekt konsistens, tag en sked av massan och kasta mot närmaste väg. Rinner provet mer än 5 cm förkasta massan och börja om.




Som ni ser är jag och Johan inte direkt nybörjare vad det gäller blanda kletiga saker

Var inte rädda om ni inte lyckas på första försöket då detta är en ganska så avancerad rätt. Men om ni lyckas så gratulerar, då har ni kommit halvvägs.

För att njuta av denna gudomliga sörja måste man ha något att doppa.

Tag en gurka och 3 st morötter.
Snitta upp gurkan och morötter till stavar som har ett perfekt grepp för tumme, pekfinger och långfinger. Ni ska kunna hålla så hårt att ni får kontroll vid doppningen.

Avsmaka och njut. Känn hur smakerna gör piruetter och slår volter på tungan.









4 kommentarer

rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin 2010-09-25 - 15:00:03




Nu är klockan ungefär tre så alla som varit ute och festat igår borde ha vaknat och släpat sig fram till sin dator. Nästan alla, tror jag, någon gång varit bakfulla och tänkt "aldrig mer". Hur kommer det då sig att man ändå fortsätter dricka? Är vi dumma eller är det vi introverta svenskar som måste dricka för att prata med folk. Här kommer 7 anledningar till att avstå alkohol.

Så påverkar det din träning

1: Uttorkning, vilket är en start till rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin. Prestationsförmågan under träning sänks.
2: Din kropp förbränner alkoholen istället för fett och kolhydrater som du äter. Detta energiöverskott lagras i form av fett på din kropp.
3: Utebliven muskeluppbyggnad

Så påverkar det allmänt din kropp

1: Man tror att alkohol kan ha ett samband med bröstcancer
2: Skadar levern
3: Ökad risk för tandlossning och inflammationer i tandköttet.
4: Stora mängder skadar ditt hjärta och kärl

ps. Tänk på rumpinlägget innan du dricker! Vilken rumpa vill du ha?
För mer skadeverkan på din kropp träning titta gärna in på:

Vårdguiden

Muscles.se



3 kommentarer

Tuff start på dagen 2010-09-25 - 09:27:49

Såhär såg det ut lördag morgon förra helgen utanför vår dörr...


och på dörren...



4 kommentarer

Konsten att handla rätt 2010-09-24 - 19:23:00


Då var det kväll och säkert tid för ganska många att gå och handla om man nu inte redan gjort det. I matbutiken finns det mycket som frestar en, speciellt om man är hungrig. Därför skall jag nu förklara hur ett matbutiksbesök bör gå till:
Först tänker vi på att röra på oss så vi tar cykeln eller går till affären (alltså inte buss, bil, flyg osv.).



Väl inne i affären kanske det första vi möts av är det här:


Nu gäller det att vara stark i psyket. Så vad gör du?

1. Springer förbi
x. Tar en påse
2. Får ångest och går hem
Nu sätter vi istället fart mot nyttigheterna.


Men på vägen så ser vi det här.


och det här...


Vad brukar hända då? troligtvis händer detta.


Nej! fy! lägg tillbaka den där. Ni vet ju allihopa att det där inte är bra att dricka så bit nu ihop så går vi vidare. Det är dessa val som kan vara skillnaden mellan en fin rumpa (Rumpinlägget läses här) eller alternativ nummer 2. Så gör nu ert val.

För att bara illustrera hur något bättre alternativ kan se ut


Då var det bara det roliga kvar, att betala..

Hoppas nu att varje gång ni håller på att göra ett dåligt val, så skall de båda rump bilderna dyka upp i era huvuden och få er att tänka om.



1 kommentarer

Ett hälsosammare jag - Tips 1 2010-09-24 - 16:01:13



Källa: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:wXUykF-qPp2T0M:http://www.scumdoctor.com/images/Should-Men-Take-Enemas-For-Their-Sexual-Health.jpg

Din resa mot lycka och framgång kan inte starta förrän du har lagt grunden. Att lägga grunden för hur du skall utvecklas är lika viktigt som att kunna gå innan man springer (Eller som att gjuta grundplattan innan man reser ett hus).

Att sätta mål kan liknas med att bryta en ovana och skapa en vana! Så för fan res er från era rövar, men inte förrän ni har läst klart inlägget.


Det är lätt att säga vad man vill åstadkomma men det är lätt att man ger upp på vägen. Alla som har kommit såhär långt i inlägget har redan tagit första steget.

Våga satsa högt men ha små delmål som motiverar och ger DRIVKRAFT. Ett andra steg i rätt riktning skulle vara att ni reda nu sätter upp ett mål ni ska uppnå. Tex fortsätta läsa bloggen så ni får reda på Tips 2 i hur man kommer lite närmare sitt hälsosammare jag.




0 kommentarer

Målet som passar alla 2010-09-24 - 07:40:07






Här kommer det ökända kesella med proteinpulver receptet som jag skrev om igår morse.
- Ett paket kesella lätt, den jag köpter har 0,2 % fett så Även Buss-Ola kan äta denna
- 60 gram proteinpulver av valfri smak, som sagt kör jag banan-choklad, om ni testar annat kan ni kriva hur resultatet blev!
- BLANDA tillen härlig smörja.

Nu är det dags att trycka mina piller och BCAA, stor ska man bli!

Stay sweet

2 kommentarer

Prestera bättre än någonsin! 2010-09-23 - 19:09:35



Källa:http://wallpaper-s.org/36__Rocky_Balboa,_2006,_Sylvester_Stallone,_Burt_Young.htm

Vi känner nog alla igen den här bilden. The one and only ROCKY BALBOA! Bättre kämparglöd får man fan leta efter! Hur får man då motivation att kämpa som vår kära Rocky? Spelar ingen roll om det handlar om att klara av att springa den sista kilometern, plugga den sista kvarten, eller att få ut det absolut sista av dina muskler när det bränner som ett rent helvete i dem!

Jag tror ni alla har funnit den motivationen när ni hört en riktigt bra låt. Jag är nog inte den enda som det börjar rycka i benen att dansa när man hör en bra party låt. Precis det samma gäller med träning och jag vill därför dela med mig av 5 låtar som man kan dunka riktigt jävla högt innan man skall träna för att piggna till från koman efter skolan.

Cinderella Man , Eminem
Cocaine, Nomy
Last resort, Papa Rouch
Lose Yourself, Eminem
Bleed It Out, Linkin Park


Hör gärna av er och dela med av låtar som får er peppade på vad det nu må vara;)


5 kommentarer

Ett skepp kommer lastat med... 2010-09-23 - 15:45:46



GODIS!

Vi var precis och hämtade grejorna på Willys som vi beställt. 



Vad tycker ni om vår nya banner som vi satt och filade på igår, snygg va?


3 kommentarer

Forma kroppen med mat 2010-09-23 - 09:43:54



Det är flera som frågat oss, i med vår erfarenhet av träning, om vi kan lägga upp mer tips på nyttiga, bra träningsrecept. Mat som är lämpad för träning. För träning är inte bara vara på gymmet, träning är gymtid, sömn och mat. 50 % mat, 50 % träning och 50 % sömn. Detta visar att de krävs mer än 100 % dedikation för att lyckas på gymmet!

Ett snabbt mellanmål som innehåller mycket protein och smakar bra är Kesella blandat med proteinpulver, i vårat fall bananchoklad smak.

Fortsätt läsa för fler grymma tips som förenklar din träning och ditt liv!

Stay sweet! - med detta inlägg testar vi även bloggning från telefonen.

0 kommentarer

kosttillskott inhandlat 2010-09-22 - 20:04:06


Har precis slängt iväg två beställningar på kosttillskott, en till gymgrossisten:




Sugen på att inskaffa samma saker från gymgrossisten? Klicka på bilden under!



Och en hos mmsport:





5 kommentarer

Veckans muskel - Ruuumpah! 2010-09-22 - 16:20:18





Bra rumpa



Dålig rumpa

Visst är det något speciellt med en tränad kvinnorumpa (denna artikeln kommer vara lite vinklad till kvinnor)?

Det är stor skillnad mellan en otränad rumpa och en tränad rumpa och jag nog inte den enda killen som kan hålla med om detta. Gluteus Maximus, rumpmuskeln(Sätesmuskeln) latinska namn , är en av tre muskler som utgörs av rumpan och denna är kroppens största muskel.

G.M (Gluteus Maximus) har som funktion i kroppen att bromsa låret när benet svingas framför kroppen samt en stabiliserande funktion. En svag G.M kan ofta leda till smärtor i höften.

Hur tränar man då denna förföriska kroppsdel?

All konditionsträning (cykling, powerwalking, löpning) tränar upp rumpan och om du sköter din kost rätt även bränner fett så du skapar en bättre form på rumpan. Men jag skulle vilja rekommendera STYRKETRÄNING. Ni tjejer som sitter där nu – ohh jag vill bli helt stor och biffig som Martin – Det kommer ni tjejer inte bli. Övningar som jag skulle rekommendera till er som vill bättre på er rumpa är:

- Djupa knäböj – underbar övning som inte bara tränar rumpa utan även bålen. Knäböj
- Utfall – Denna legendariska övning är inte bara den jag hatar mest utan även den som tar bäst! Utfall
- Tjejmaskinen/Sära på benen maskinen – Om man lutar sig framåt i denna maskin bränner denna bra på rumpan.

Detta är bara några övningar som kan utföras för att få en rumpa som skulle fälla Johan och det finns fler att hitta på internet. Vet ni inte hur ni ska utföra dessa övningar så klicka på länkarna efter övningen.

Skulle inte DU vilja ha en rumpa som får killarna att vända på deras huvud? Så vad väntar ni på! Ut och skaka rumpa!

Har ni önskemål om nästa veckas muskel så maila till [email protected]

bloglovin



3 kommentarer

Hemligheten till framgång 2010-09-21 - 21:28:19

 



Alla behöver sömn även oss superhjältar

Frukost

 

 

SKOLAN


LUNCH

Självklart är det alltid nyttig mat på restaurang

Innan träningsmåltid

Denna innan träningsmåltid är så standard att den borde stå med i AF AMA

GYMDAGS!

 

Kvällsmåltiden -  Lägenhet 116 innehåller två stycken Gordon Ramsay

 

Kvällsaktivitetens syfte är att bilda sig i den ädla konsten att forma sin kropp


Resultatet talar för sig själv

 

För ni som redan känner oss, vet att denna nivån redan är nådd och nya mål är satta


bloglovin

1 kommentarer

Det som inte dödar, det härdar 2010-09-20 - 21:42:06


Finns två ord som kan beskriva helgens händelser, HELT CRAZY *gbg dialekt*. Ni som vet vem vilka vi är, kul att vi kan roa någon! Vi tittar på dig Buss-Ola! För er som inte vet vem Buss-Ola är ett Per-Gessle fan från Halmstad,shalalalalala...

Vem har inte gjort något idiotisk någon gång? Om ni inte följer bloggen varje dag så är iallafall det jävligt idiotiskt.

Jag kan säga att hade jag och Johan följt de tankar som poppade upp i huvudet fredagseftermiddag, hade jag inte suttit här med 6 stygn i hakan och Johan hade haft mindre huvudvärk och mer plånbok och mer cykel.


Men jag är glad ändå, när såret har läkt har jag ett nytt ärr i ansiktet och alla vet att tjejer tycker om härdade män. Där deras livshistoria står skrivet i ansiktet! Men för att skippa småpratet och komma in på det vi gör bäst - träningen, lägger vi ärr och bortkastade cyklar åt historien.

För att få ut något av denna helgen vill vi poängtera att alltid följa rådet - lita alltid på den första tanken. Den tanken som kommer upp först i huvudet är den man alltid ska följa. Ta träningen tex, om man känner att kroppen är sliten och du tvivlar på hurvida du ska till gymmet eller inte, lita på dig själv och stanna hemma, så kan skador undvikas.. (Johan). Skit nu inte i gymmet bara för du är lat, för då blir du inte ens hälften så bitiga som oss.


Men även bitiga killar som mig och Johan måste ha lite lugn och ro i veckorna och vad passar bättre än munkar och stora killar.



Varken jag eller Johan kommer träna på några dagar nu, vilket suger stenhårt men don't worry...


We'll be back!



1 kommentarer

Presentation av oss 2010-09-17 - 16:00:21

Presentation av Martin med tindrande ögon!




Några månaders gammal bild! Ej seriöst ansiktsuttryck, såna seriösa bilder kommer senare!

Snabb fakta om Martin:
Ålder: 21, fyller 22 i dec.
Längd: 178 cm
Vikt: just nu ligger morgonvikten på 81 kg!
Mål: stor och vältrimmad samtidigt! Lägg märke till att jag inte har med stark!
Motto: Gör du det du alltid har gjort, får du det du alltid har fått.

Gick Teknikprogrammet på Polhemsskolan i Lund. Går nu på civilingenjörsutbildning väg- och vattenbyggnad på LTH och har precis börjat 3:an och trivs riktigt bra med valet av utbildning. Ni som sitter där och väntar på bilder där jag posar mer lättklätt får vänta ett tag till! Gymbilder skall troligen komma upp imorgon eller helgen!

Tack för mig och nu skall Johan sätta sig och skriva lite fakta om sig själv! Tjabba!

Presentation av Johan



Lite fakta om Johan:
Namn: Johan
Ålder: 20 år
Längd: 173 cm
Nuvarande morgonvikt: 72 kg
Motto: Den som tränar mest blir bäst

Studerar till civilingenjör 3:e året i Lund men gick gymnasiet i goa Göteborg. Förutom att sitta och plugga så jag att tränar jag ca 5 gånger i veckan. Gillar att se och göra nya saker och jag vill åtminstone ha varit i varje världsdel någon gång. Min största fördel men även nackdel är att jag kan bli sjukt inne i något och lägga massor av tid på det för att sedan göra något annat. Jag är glad men mitt humör påverkas tyvärr i stor grad av maten (Martin kan intyga).




0 kommentarer

Fasta, kosttillskott och träning 2010-09-17 - 16:00:01

Hejsan dagboken!

I väntan på att mitt ben-,vad- och magpass skall börja, tänkte jag skriva lite om hur min dag ser ut mat - och kosttillskott mässigt. Under mina år som aktiv byggare har jag testat en del olika kostschema vad gäller mat för att du ska få underbart tryck och styrka på gymmet och växa så det knakar!


Från början var det mammas mat, och om du läser detta inlägget är den riktigt bra! På den tiden brydde jag mig inte om jag fick i mig allt jag behövde eller hur mycket kilokalorier jag fick i mig och det kunde vara flera kvällar framför datorn utan mat. När man börjat komma in i träningen lite mer så blev det att man började kötta shakes till fördärvet, men jag tycker själv nuförtiden att KOSTTILLSKOTT, endast skall vara ett tillskott till den vanliga maten.

Efter att ha gått igenom ett antal guider vad gäller muskeluppbyggnad och deffar, vilket båda fungerade sjukt bra. (Läs mer om dessa hos Joachim Bartoll) så har jag under de senaste veckorna testat den matteori som kallas periodisk fasta. PF verkar vara den metoden som fungerar bäst för mig och jag har inte haft något problem med den överhuvudtaget.
Min periodiska fasta går ut på att jag jag får i min första måldtid kl 12-1 på dagen (Lunch) nästa kl 4-5 (innan träningsmål) och kl 8-9 (Efter träningsmål). Under dessa 8 timmar skall jag Enligt Harry&benidict ekvationen
(Harry&Benedict ekvation ) ungefär få i mig 2800 kcal per dag.




Leucine - en av de grenade aminosyrorna i BCAA - mer info om BCAA på BCAA

 


Min dag ser ut så att kl 7.15 går jag upp och dricker en shake med BCAA 10 gram och trycker mina andra piller, såsom Zink, multivitamin, omega 3, liv-52 och CLA. KL 12 intar jag mitt första mål som uppgår till ungefär 600-700 kcal och kl 4 förtär jag ett lika stort mål för att sedan träna. Precis innan träning tar jag 10 gram BCAA likaså efter träning.


Kl 8 tar jag sedan mitt jättemål på 1400 kcal och att äta såhär mycket varje mål gör att jag aldrig är sugen på att synda med onyttiga saker.
Min ranson kolhydrater på en dag är mycket strikta då jag endast ser kolhydrater som onödigt bränsle då kroppen själv kan producera egen energi med protein och jag försöker få i mig max 100 gram av dem per dag. Jag fyller ut med massa kött och grönsaker istället.

Den periodiska fastan fungerar så att under de 16 timmarna när jag inte äter sätter kroppen sin fettdepå som energikälla och bränner då underhudsfett istället för kolhydrater och på detta sätt kan man upprätthålla god mat och låg underhudsfett under hela året utan speciella dieter som gör så att man får sug för onyttigheter.

Många säger att är det inget problem att du inte får i dig protein hela tiden, dina muskler bryts väl ner? Enligt studier förbränner kroppen 6-8 gram protein per timme. Om man ska gå efter detta skulle de räcka att tugga i sig ca 200 gram protein på morgonen och sen inte mer. Jag har ett mycket högt proteinintag under alla mina mål och på kvällen avslutar jag med Magnesium och omega 3.

Att hålla strikt på mat och kosttillskott är skillnaden mellan en bra och hälsosam kropp och en svenssonkropp(minst såhär skall en svenssonkropp se ut, andra bilden).


A.S - "milk is for babies. when you grow up you have to drink beer" (läs beer som shakes)




0 kommentarer

VIkten av disciplin 2010-09-17 - 15:59:37


Disciplin kan nog för många låta som något jobbigt men jag menar att det är något väldigt härligt just för att man mår så bra efteråt. Hur många av er har inte stuckit ut och sprungit och tyckt att det är pest men sen när ni duschat och sitter där i soffan så känns det så jäkla bra. Tänker man efter så är det så med det mesta.
Dom där gångerna man kommer hem och är trött och absolut inte känner för att gå till gymet, det är dom gångerna man kan vara extra stolt om man släpar sig iväg. Är det något jag blir trött på så är det alla ursäkter om varför folk inte hinner eller kan träna! Det finns hur många ursäkter som helst men då brukar jag fundera över varför vissa faktiskt lyckas ta sig tid. Men som med mycket annat så handlar det om motivation och mål. Men lägger man inte tiden själv så kanske man inte skall snacka så mycket eller tala om för dom som faktiskt släpar sig iväg till gymet och kämpar att det är töntigt.

För att berätta lite om helgen så kan den sammanfattas i god mat, plugg och vila. Som jag skrev i ett annat inlägg så fick vi massor av bröd av en polare så då tog jag tillfället i akt att skoja till det lite och steka brödtärningar och krydda dom tillsammans med stekt fläskkarré.

Plugget var la inte så mycket att skryta med direkt för det blev varken särskilt mycket eller jobbigt. Det blev att besvara lite instuderingsfrågor om jordmekanik. Jag vet inte om jag är den enda, men jag får ganska ofta en liten aha upplevelse då jag inser hur mycket mer det ligger bakom något än vad man trodde. Menar jord känns ju inte jätte avancerat precis men ändå har vi en bok på några hundra sidor som handlar om just detta - och detta är bara grundkurs..

Det bästa med helgen måste ändå vara att få vila. Det blev inget festande den här helgen och efter att ha tränat varje vardag under veckan var det skönt att bara få slappa. Lite det jag menade med innan att det är skönare att luta sig tillbaka om man vet att man varit duktig. just nu är ett sådant tillfälle då både jag och Martin sitter och slappar i soffan efter ett nice axelpass. Jag sitter här och skriver medan Martin sitter och spelar angry birds på sin nya iphone.

Jag vill avsluta med att citera den store Arnold: "The resistance that you fight physically in the gym and the resistance that you fight in life can only build a strong character"


0 kommentarer

Mat! 2010-09-17 - 15:59:17


Vi pratade snabbt om vår standard fullkorns havregrynsgröt med kakao och sötningsmedel vi äter innan träning. Glömde dock säga att vi blandar med banan choklad proteinpulver från gymvaruhuset efter man tillagat gröten. Detta blir en sjukt bra smet som smakar grymt bra!






Här kommer även bild på dagens lunch! Johans ungsbakade kycklingstekkorv med lite hickorysås och parmesanost och Martins egna curryrätt!



Martins Curryrätt:
300 gram 12% nöttfärs
75 gram champinjoner
två handfulla småbitar från brödlimpor (bra att suga upp all god sås som bildas)
2 matskedar röd quinoa
köttbuljong
peppar
vitlök
CURRY

Stek upp nöttfärsen och tillsätt svampen så detta för steka lite, kasta ner lite vatten och köttbuljongen och kryddorna, när detta ser ut som en smörja kastar du ner dina brödbitar så såsen sugs upp. Sist kastar jag ner quinoan så dessa ger lite färg och smak!





0 kommentarer

Arnold kungen Schwarzenegger 2010-09-17 - 15:58:57


Många undrar vilka förebilder man har som träningsnarkoman eller träningsintresserad! Kalla oss vad ni vill! I mitt fall (Martin) kan jag säga att Arnold är en av mina stora förebilder. Det handlar inte bara om att han hade sjuk fysik eller insane symmetri. Utan grejen med Arnold är allt han har uppnått och inom flera olika forum. Om vi tar en snabbgenomgång av Arnolds liv som Mr Olympia flerfaldiga gånger, världskänd skådespelare och nu högt uppsatt politiker så ser man snabbt av en average svensson aldrig skulle kunna nå till dessa höjderna.

Det är just detta tankesättet som har skapat namnet på denna bloggen. Drivkraften hos såna människor som Arnold, Mig och Johan är svåra att hitta. Vi försöker inte vara "normala" utan unika.

Varför ska man nöja sig med att vara som alla andra?

Vi kan gå ännu längre och svara på vad folk kommenterar tankesättet "Varför är du inte nöjd som du är? Man ska lita på sin personlighet!" Som en av våra klasskamrater diskuterade med oss bara för några timmar sen. Jo visst ska man vara nöjd med sin personlighet, men bara för man är nöjd med något, varför ska man inte försöka att utveckla så den blir ännu bättre? Ta kroppen som exempel - Jag tränar för att må bra och se bra ut. den dagen jag började träna började mitt självförtroende gå upp. Varför då inte fortsätta att forma kroppen för att forma sin personlighet. Jag kan själv säga att jag vill inte sluta utvecklas. När man slutar utvecklas, slutar man utvecklas som människa.

En sammanfattning av tankesättet "drivkraft" kan sammanfattas i ett citat från Kungen Arnold, detta citatet avslutar även detta inlägg!

"For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer"



0 kommentarer

Percy Nilsson 2010-09-17 - 15:58:37


Tjabba tjena!

Två dagar sedan sedan förra inlägget. Det har varit två händelserika dygn med allt ifrån kommunal teknik mässa i Malmö med namn som Percy Nilsson till hårda gympass och mycket annat.

Mässan handlade om hur Malmö har vuxit som stad och även hur dom tänker angående hållbar utveckling etc. Kanske inte intressant för alla men för oss blivande civilingenjörer var det ett utmärkt tillfälle att mingla runt och dricka raffe (kaffe). Det blev ett föredrag av Percy Nilsson och en p-bot på bilen, men det var det värt.

På kvällen blev det att lyssna på hög musik innan ett hårt gympass och sen fick vi en hel bärkasse fylld med stenugns bakat bröd från en polare, sjukt nice! Sedan har vi även polare som beter sig mer som luffare... men det är en annan historia.

Dagen idag har inte vart så spännande mer än att Martin fick en rejäl diss som en blixt från klarblå himmel och att vi planerar inför en kommande fest hos oss. Vi ringde även och kollade med boende inför ett eventuellt besök i Västerås på bodybuilding sm. Inte alla som gillar att titta på vältränade killar i kalsonger men tyck vad ni vill!

Det handlar om att finna motivation och drivkraft i allt man gör och hur man finner det är upp till var och en. Nu blev det seriöst så jag lägger in dagens onödiga fakta. Visste ni att en skorpion kan ha upp till 12 ögon?

En annan rolig grej som jag inte ens behöver kommentera var den sjuka killen på Idol i GBG som sa "HÅLL KÄFTEN"! och dansade sjukt konstigt. Vilken tycker ni är den sjukaste audition i Idol någonsin?

Dags att säga checka ut här ifrån till låten "Lose yourself" med eminem. Ciao!




0 kommentarer

Första träningen sen bloggen kom upp 2010-09-17 - 15:58:19


För det första, vill ni veta lite varför vi tränar, läs nedan. Annars hoppa ner till stycket med fet bokstav.

Genom bloggen kommer vi förmedla våra erfarenheter och tips inom allt vad träning innebär. Vad vi tycker fungerar och känns bra. Innan showen kan börja borde vi nog förklara våra mål med träningen.

Martin: Störst i världen! ne men skämt å sido! Han strävar efter att bli så stor att det syns att han är biff genom sina stora tjocktröjor, dock med låg fettprocent.
Tränar 5 dagar i veckan kombinerat med kontroll på hur mycket kalorier han får i sig.

Johan: Han vill ha en vältränad kropp som Brad Pitt i filmen Troja. Detta kommer han försökta åstadkomma genom träning 5 dagar i veckan. Johan har ruggig förbränning som gör att han tappar fokus när han inte får mat på några timmar.

Ni ska veta att vi inte tränar samma träningsschema och idag skall Martin ta itu med hans välutvecklade axlar och Johan skall ta itu med hans armar! Nu är det dags för gröt innan passet! Fullkornshavregrynsgröt är perfekt för att ladda upp glykogendepåerna innan träning för att få lite extra tryck i musklerna! Mycket bättre boost blir det inte inför träningen än när vi dunkar extremt hög musik på Johans nya hemmabiosystem samtidigt som vi björnar in gröten!

Ett tips för er som inte riktigt gillar havregrynsgröten är att tillsätta lite kakao och sötningsmedel innan ni kokar upp gröten, GLÖM EJ SALT!
Lay your prayers and eat your vitamins! ciao!






0 kommentarer

Hallo eller! *gbg dialekt* 2010-09-17 - 15:57:36


Nu är det dags att snurra igång det hela, vad passar då bättre än en historia om den underbart fantastiska idén att skapa en blogg (vilken ingen tidigare gjort;)).

Bloggen är ett utmärkt ställe att samla och dela med sig av våra tankar och snilleblixtar då ingen av våra av våra vänner har tillräckligt med intellekt för att bidra med något till en konversation. Som Ingmar Stenmark en gång sa "det går int att förklara för dom som int begrip". Men nu åter till historien, det var en dag då Johan och Martin satt i deras grå lädersoffa och ...... föresten visste ni att hästar inte kan kräkas.....? och konverserade. Det var en vanlig dag efter ett hårt gympass då man är som tröttast som idén dök upp. Johan satt som vanligt och pillade sig i naveln då Martins tindrande ögon lös upp när samtalet gled in på bloggar. Dom bestämde sig snabbt för att ge sig ut på äventyr i bloggvärlden och här sitter dom idag.....

Töntigt att skriva i tredje person? Skit samma vem bryr sig! Detta är historien utan alla vulgära detaljer - vill ni ha hela historian utan censur, kontakta oss på mailen! - [email protected] - ja det är faktiskt vår riktiga.

Detta första inlägg skriver vi tillsammans men i framtiden pallar vi nog inte med varandra för detta var jobbigt nog. (Johan tappar fokus direkt för han har inte fått mat på några timmar). Äta lite nu sen dra och sova! Gillar ni inlägget pusha gärna på knappen under!



0 kommentarer

Till bloggens topp









Blogg listad på Bloggtoppen.se Hälsa Sport bloggar Blogglista.se BlogRankers.com Hälsa Bloggparaden Reggad på Commo.se Pinga Frisim Hälsoblogg


Nätapotek
RSS 2.0






bloglovin