Ett hälsosammare jag - Tips 3 2010-10-05 - 19:25:41


Nu är det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Ett hälsosammare jag. Spela Vinjetten!

Tips 3 ska handla om det enkla sättet att påverka sin hälsa. Jag snackar om inget mindre än vardaglig motion!

Vad är vardaglig motion?
Vi frågar en expert i ämnet, Dr motioneraväl: "Jag skulle vilja uttrycka mig såhär, vardaglig motion är när du förenar nytta med motion. När du kan bränna lite extra energi genom att göra vardagliga saker. Tex att du ökar hastigheten när du går till affären"

Att förändra sitt tankesätt angående vardaglig motion kan få dig att känna dig så mycket friskare. Inte bara stärker du upp kroppen utan du kanske till och med kan spara tid och pengar.

Ta ett exempel att du ska gå och handla på närmaste affär, visst det är bra att du går istället för bilen, men någongång då och då, tänk såhär: Ta på dig dina löpar/träningskläder och sätt dig i tankesättet att du ska träna och öka gångtakten till affären, se hur snabbt du kan gå dit och jämför med nästa gång du ska handla.
Hitta drivkraften till att förbättra er och få motion på köpet. Om du har 5 km till jobbet och är fullt frisk att cykla, varför inte cykla då? då sparar du både pengar, miljöskadepåverkan och du får extra motion.

Så nu vill jag att ni alla ska tänka hur ni kan baka in vardaglig motion i er vardag. Så imorgon, för helvete, ta trapporna istället för hissen.

Stay slim!


0 kommentarer




Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Till bloggens topp









Blogg listad på Bloggtoppen.se Hälsa Sport bloggar Blogglista.se BlogRankers.com Hälsa Bloggparaden Reggad på Commo.se Pinga Frisim Hälsoblogg


Nätapotek
RSS 2.0






bloglovin