Veckans muskel - kalaskulan 2010-10-11 - 18:07:11



Bra magmuskler



Dåliga magmuskler -  Det finns inte riktigt dåliga magmuskler enligt oss, det som definierar att magmuskler är bra är att de syns igenom underhudsfettet.


Är det någon som läser detta som håller med att ett vältrimmat sexpack är något av de grymmaste (Tjejer: Läs sexigast) som finns, räck upp en hand?

Enligt många är magrutor och en vältränad sexig mage något som ustrålar att man tränar hårt och är hälsosam.
Många tror att bara för rutorna inte syns, att man inte har några magrutor. Men detta är så fel som de kan bli. Magrutorna syns endast då ditt underhudsfett är så lågt att magrutorna kan definieras genom fettet. Så ni flickvänner som klagar att era killar inte har en bra tränad mage, se till att de deffar bort underhudsfettet!

Rectus abdominis även kallar de raka magmusklerna eller bara magmuskel och dess funktion är böjning av överkroppen men många tror även den har hand om böjning av höften, vilket är fel.

Situps är nog en av de vanligaste övningarna för att träna magen, men tänk på att de raka magmusklerna tränas främst av statisk belastning, alltså när magen är spänd i ett visst läge. Alltså INTE när man drar upp eller när kroppen i en situp utan när man stannar en stund i det läget där man har bra kontakt med magen!

Rekommenderade övningar som jag utför vid magpass, för att se utförande på övning klicka på namnet:
Crunches i kabelmaskin - Lika standard som att borsta tänderna på morgonen! Bra övning där du kan variera vikt som du vill.
Hängande benlyft - Om utförandet är strikt så man inte svänger runt som en apa så är denna övningen grym. Ni kan även ställa er i en dipmaskin, enligt bilden HÄR. och lyfter benen, detta gör att ni slipper svänga rundor så mycket.
Benlyft - mycket vanlig övning som ger bra kontakt i musklerna om den utförs strikt.

En annan mycket bra magträning men även för hela bolen är situps på boll. Den aktiverar väldigt många muskelfibrer och ger bra kontakt.


Tänk alltid på att raka magmuskler tränas bra vid statisk belastning!

Stay trimmed!

0 kommentarer




Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Till bloggens topp









Blogg listad på Bloggtoppen.se Hälsa Sport bloggar Blogglista.se BlogRankers.com Hälsa Bloggparaden Reggad på Commo.se Pinga Frisim Hälsoblogg


Nätapotek
RSS 2.0






bloglovin